Ultimul meci de old-boys al foștilor jucători de la FCM Bacău a avut loc în decembrie 2017, la Sala Sporturilor

Sâmbătă, baza sportivă „Play” din Sărata va găzdui un turneu în amintirea lui Dumitru Sechelariu, Neculai Alexa, Sorin Condurache și Florin Ganea, nume de rezonanță în istoria FCM Bacău
Astăzi, FCM Bacău mai „joacă” doar pe terenul amintirilor. Și în filmările de epocă: unele alb-negru, altele color. Sâmbătă, însă, amintirile vor coborî din nou pe gazon. Și vor juca de-adevăratelea. La baza sportivă „Play” din Sărata.

Într-un memorial galben-albastru. De altfel, „Memorial galben-albastru” se și numește turneul organizat de fostul fotbalist al FCM Bacău, Ionuț Vetrea în amintirea regretaților Dumitru Sechelariu, Neculai Alexa, Sorin Condurache și Florin Ganea, nume de rezonanță în istoria FCM Bacău. Vetrea nu se află la prima acțiune de acest gen.

„Dacă în trecut am mai organizat Memoriale închinate uneia sau alteia dintre figurile marcante ale FCM Bacău, de la Mircea Nedelcu la Vasile Șoșu, de data aceasta, am ținut să facem un eveniment mai amplu”, a declarat Ionuț Vetrea, care a adăugat:. „De aceea am și inclus în titulatură culorile galben și albastru.

Vor fi bannere dedicate lui Nicu Alexa și Sorin Condurache, respectiv lui Gică Ganea, dar și un banner special realizat în memoria lui Dumitru Sechelariu. Fără el, nu am fi avut fotbal de Liga I în Bacău în anii ’90-2000. Îmi amintesc și acum cum venea să mă vadă jucând pe vremea când eram junior. Avea o simpatie aparte față de mine. Cobora treptele stadionului „Letea” și striga: «Hai, Piticule, că sunt cu ochii pe tine».

Fiind un simplu puști, toată această atenție mă copleșea”. Vetrea a subliniat și cum a decis organizarea acestui „Memorial galben-albastru”: „De fapt, Dumnezeu a decis așa, strângându-i la El, înainte de vreme, pe toți acești oameni deosebiți. Noi nu facem decât să le pomenim memoria. Iar pe lângă Dumitru Sechelariu, Neculai Alexa, Sorin Condurache și Florin Ganea, Memorialul ține sa cinstească și amintirea lui Nicolae Păduraru, a lui Teofil Bora, a lui Mircea Nedelcu sau a lui Simi Blaga, persoane care s-au identificat cu FCM Bacău”.

„Memorialul galben-albastru” se va desfășura sâmbătă, pe 13 aprilie, cu începere de la ora 9.00, la baza sportivă „Play” din Sărata și va include două manifestări. Prima se referă la un turneu rezervat grupelor de copiii născuți în 2008. Vor participa opt echipe băcăuane repartizate în două serii: FC Bacău, Aerostar, Viitorul, FC Dinamo (Seria A), Atletico, FC Star, Aripile și Juniorii (Seria B).

Cea de-a două manifestare, programată de la ora 17.00, înaintea finalelor turneului de copii, va avea în centrul atenției un meci de old-boys, la care și-au anunțat participarea, printre alții, Anton, Ciocoiu, Croitoru, Căpușă, Bolfă, Petcu, R. Ciobanu, Trofin, Axinte, Lovin, Firici și Păvăluță, alături de organizatorul Ionuț Vetrea, de antrenorul Gheorghe Poenaru și de ultimul președinte activ al FCM Bacău, Daniel Scânteie. „Este o acțiune de suflet, care merită toate felicitarile”, a mărturisit fostul technician al FCM-ului, Ghiță Poenaru. „Îmi doresc să permanentizăm acest «Memorial galben-albastru»”, a concluzionat Ionuț Vetrea.

Alte articole