MELODII DE NEUITAT: Happy New Year

1

Melodia ”Happy New Year”, una dintre cele mai cunoscute din repertoriul trupei ABBA, a fost compusă de Benny Andersson și Bjoern Ulvaeus și a fost înregistrată în 1980, solista principală fiind blonda Agnetha Fältskog.

Cântecul a apărut pe al șaptelea album de studio, al grupului suedez, ”Super Trouper”. Inițial piesa fusese compusă pentru un muzical despre Anul Nou, însă după ce acest proiect nu s-a concretizat, membrii grupului au decis să înregistreze melodia pentru album.

A fost promovată doar varianta spaniolă, “Felicidad”, în țările latino-americane, devenind un hit care a ajuns pe locul 5 în topurile din Argentina.

PUBLICITATE

Varianta în limba engleză “Happy New Year” a fost lansată ca single în 1999, urcând în topurile europene — Top 10 în Olanda, Norvegia, Suedia, precum și în Top 20 în Danemarca.

Cântecul a fost relansat în 2008 în mai multe țări europene, ajungând în topurile din Danemarca, Norvegia, Suedia, fiind prezent în topuri și în 2009, dar și în 2011.

AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ