O echipă de tineri a lansat TeachU, prima platformă de meditații gratuite din România, dedicată liceenilor. Platforma face legătura între mentori, profesori sau tineri cu performanței și liceeni care fie caută să-și îmbunătățească situația școlară la o anumită materie, fie doresc să-și aprofundeze cunoștințele pentru a participa la olimpiade școlare, sau pur și simplu doresc să învețe ceva nou.

Meditațiile au loc într-un mediu sigur, pe Skype, prin conferință video și sunt complet gratuite, prin munca voluntară a meditatorilor înscriși (elevi și studenți). Proiectul s-a născut în cadrul programului Creatori de viitor, într-o competiție de idei la care au luat parte liceeni performeri ce trebuiau să găsească soluții la diverse nevoi ale tinerilor de vârsta lor.

„Este vorba de o platformă online, unde mai mulți voluntari, printre care și eu, ne-am înscris să mentorăm la orice materie pe cei care au nevoie de ajutor. De exemplu, eu predau Biologie, și îi ajut pe cei care dau Bacalaureatul sau se pregătesc pentru admiterea la facultate, dar nu și-au permis meditații în privat, cu un profesor. Sau pe cei care pur și simplu ar vrea să aibă încă un ajutor. Sau pe alții, care vor să meargă și ei la olimpiade… Suntem deja vreo 70 de voluntari activi pe toate materiile existente: de la cele de Bacalaureat, până la cele de rusă, lingvistică, chitară și public speaking.”
Sebastian Romeo Pintilie,
elev în clasa a XII-a, la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău

Practic, prin această platformă de educație nonformală elevii se ajută unii pe alții așa cum o fac, de altfel și în viața reală, când cei care se pricep la o anume disciplină îi asistă pe cei care se pricep mai puțin. Meditațiile au fost gândite astfel încât să fie de folos pentru școală, pentru concursuri sau pentru cei care pur și simplu își doresc să învețe ceva nou și, mai mult decât atât, să fie gratuite.

Printre inițiatorii proiectului se numără și Gabriela Diana Oprea, fostă olimpică internațională la Chimie, actualmente studentă la Oxford University, Department of Chemistry, căreia i s-au alăturat și alți studenți români care studiază la universități de top, cum sunt Iulia Mitrache, studentă la Facultatea de Drept, Universitatea București – fostă olimpică internațională la Filosofie, Dan Mirea, student la University of Cambridge, fost olimpic internațional la Biologie și Lingvistică, cât și liceeni olimpici, Sebastian Romeo Pintilie, olimpic internațional la Biologie. Momentan, lista materiilor la care un tânăr poate să ia meditații gratuite prin platforma TeachU.ro cuprinde peste 25 de discipline, de la limbi străine ca arabă, engleză, rusă sau japoneză, până la Matematică, Fizică, Biologie sau Chimie.


PUBLICITATE