La ceas aniversar, ziua poetului Mihai Eminescu a fost marcată şi în Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Lespezi, comuna Girleni, cu numeroase manifestări culturale.
Ziua de naştere a poetului naţional este cinstită în toate localităţile ţării, însă cu atât mai mult acolo unde marele poet este patronul spiritual al unor instituţii de învăţământ, cum este şi şcoala noastră.
Opera şi personalitatea acestuia au fost astăzi evocate în cadrul instituţiei, elevii, avizi de cunoaştere, participă la numeroase manifestări .
Activitatatea de proiect se intitulează „Medalion literar –Mihai Eminescu“ şi prezintă recitaluri de muzică şi poezie, cât şi compoziţii grafice inspirate din poezia lui Eminescu cu participarea elevilor din clasele IV-VIII coordonaţi de profesorii de limbă şi literatură romnână, limbă engleză şi limbă franceză, cât şi învăţătoarea clasei a IV-a A.
Debutul activităţii a fost marcat prin expunerea de postere, fiecare grup de elevi a incercat să surprindă cât mai multe informaţii din viaţa şi opera marelui poet, a urmat un recital în limba română cât şi în limbile engleză şi franceză.
În încheierea activităţii elevii de la clasa a patra au cântat câteva poezii acompaniaţi la chitară.

Consilier educativ, profesor învăţământ primar, Sorina Ghiurcă


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ