Pentru pugiliștii SCM- CSM Bacău, 2018 a fost un an de… aur, argint și bronz

Au încheiat anul așa cum l-au început. Lovind năpraznic. Și ridicând mâinile sus, în semn de victorie. Pugiliștii SCM – CSM Bacău au încheiat 2018 așa cum l-au început: pe podium. În februarie, la prima competiție a sezonului, Naționalele Under 22, secția coordonată de Relu Auraș a avut procentaj maxim, toți cei patru pugiliști prezenți la Târgu-Jiu întorcându-se cu medalii: Alberto Biro și Nicușor Ciobanu au luat aurul, în timp ce Vasile Suciu și Sebi Arbuz au cucerit argintul. Acum, la final de an, boxul băcăuan mai dă o lovitură. Sportivă, dar și de imagine.

Astfel, Vasile Suciu, s-a impus la categoria 64 kg a turneului de la Lvov (Ucraina), după ce în semifinale a trecut de ucraineanul Oleksei Koslok, iar în finală a dat peste un alt reprezentant al gazdelor, Evgheni Zacharenko.

Pe lângă succesul repurtat în ring, Suciu a punctat, așa cum aminteam, și la capitolul imagine, fiind singurul român prezent la Lvov. „Victoria lui Suciu încununează un an deosebit pentru boxul băcăuan”, a concluzionat antrenorul Relu Auraș. Un an de… aur, argint și bronz. „Pentru prima oară după mulți ani, am luat medalii cu… pumnul la toate categoriile de vârstă. De la juniori la Tineret și de la U22 la Seniori. Meritul este și al nostru, al antrenorilor – colaboratorii mei fiind Nicu Cara, Gheorghiță, Palade și Marinică Ouatu – și al sportivilor, dar și al bunei conlucrări care există între SCM și CSM Bacău. Nu în ultimul rând, vreau să remarc sprijinul oferit de factorii locali. Este suficient să amintesc că, aproape la fiecare competiție, primarul Cosmin Necula ne-a trimis mai întâi mesaje de încurajare și apoi de felicitare.

Contează mult să știi că ești sprijinit și apreciat”, a precizat Auraș. Așa cum amintea și cel care, din septembrie, a părăsit funcția de director al SCM Bacău, dedicându-se în întregime antrenoratului, în 2018, pugiliștii băcăuani au lovit decisiv la toate nivelurile de vârstă. La Naționalele de Juniori de la Piatra Neamț, CSM – SCM a cucerit cinci medalii (dintre care una de aur, prin Albert Potocianu), la fel ca și la Campionatul Național de Tineret. Palmaresul include și cele patru medalii de la CN U22, și, mai ales, trio-ul aur-argint-bronz de la Naționalele de Seniori, acolo unde, deși lipsit de aportul lui Nicușor Ciobanu și al lui Alberto Biro, boxul băcăuan i-a avut pe podium pe campionul național la 64 kg Vasile Suciu, pe vice-campionul Andrei Jipeanu la 60 kg și pe ocupantul locului 3 la 52 kg, Florin Marinache.

Cea mai mare reușită în 2018 o reprezintă însă bronzul continental cucerit la CE U22 de Alberto Biro. „Este un succes care mă ambiționează, dar care mă și obligă”, a precizat Biro, situat pe podium atât în „Top 10 SCM Bacău”, cât și în „Top 10 CSM Bacău”.

„Noi sperăm ca și 2019 să fie cel puțin la fel de bun”, a spus Relu Auraș, antrenor cu nu mai puțin de 14 sportivi la lotul național în viitorul sezon: trei la Juniori, șapte la Tineret și patru (Biro, Suciu, Simion și Câtu) la Seniori. Boxul băcăuan ține, deci, garda sus și se pregătește pentru marile provocări ale lui 2019.

Alte articole