2 martie 2024
OpiniiEditorialMatura si maimuta

Matura si maimuta

▪ Aud, de la niste emitatori pedelisti, ca daca pe listele USL ar fi candidat o matura sau o maimuta, tot statut de castigator ar fi avut. In marea lor ignoranta, acestia gresesc grav de doua ori. Mai intai, aceasta perspectiva argumenteaza ca PDL ar fi devenit, prin cinismul manifestat fata de clasa de mijloc, dar si fata de amaratii natiei, o adunatura sadica. Altfel, cum s-ar putea explica atitudinea electoratului, care l-a tratat cu un sictir de poveste? Apoi, trebuie spus ca emitatorii cu pricina jignesc matura si maimuta. Cauza e simpla: sunt niste analfabeti, daca privim atitudinea lor din perspectiva culturala autentica. La romani, matura era un simbol al puterii divine. Exista si o zeita a curateniei si maturatului: Deverra. Stra-strabunicii nostri lasau matura langa leaganul pruncilor, atunci cand plecau de acasa, ca sa-i fereasca de strigoaice sau de alte spirite malefice. Amintitii au jignit si maimuta. Pentru chinezi, maimuta este simbolul curiozitatii si al inteligentei. In mitologia unor popoare antice, precum India, Egipt sau Polinezia, maimuta este zeificata. In religia budista este cunoscut simbolul celor trei maimute care nu aud, nu vad si nu spun nimic. In mitologia romana sau mitologia greaca, maimuta este insotitorul zeului focului, Hephaistos/Vulcanus. Mizarusau, „cele trei maimute intelepte”, sunt venerate in folclorul japonez. Ati inteles, desigur, de ce am vorbit despre emitatori ignoranti (ca sa folosim un eufemism). Matura si maimuta, in marea lor inocenta, gravide de virtuti, nu pot fi comparate cu politicienii decat de catre cei care vor sa esueze in ridicol.
▪ Zisele mele nu inseamna ca victoria abracadabranta a USL reprezinta democratia zambitoare; dimpotriva. Dar vinovatul principal este PDL. Cu un lider arogant, un hahaist evadat din mahalaua acvatica, un paracios european de ulita prafoasa, un neica X cultivator de sforarii si golanisme politico-economice, un ins pe cale de a deveni un presedinte-leguma, nici nu te puteai astepta la altceva. Ma ingrozeste faptul ca l-am votat candva. Carnavalul burlesc pe care l-a gestionat in aceste zile, vis-á-vis de desemnarea noului premier, este de un prost gust care-i defineste toxica personalitate.
▪ Am multi amici pedelisti; chiar sunt oameni de calitate. Ei trebuie sa se reinventeze politic. Au nevoie de doctrina, de lideri morali. E necesar sa se descotoroseasca de vampism politic udrist, de mahalagism basist si de mafio-partidism. Altfel, fara o Opozitie morala, uselismul ne-ar putea sufoca. Democratia noastra originala rau de tot poate zamisli chiar si monstri mai mari decat cei care vorbesc aiurea despre matura si maimuta.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri