Antrenorul vice-campioanei României la handbal masculin, Stiinta Municipal Dedeman Bacau, s-a dezlantuit, astazi, acuzând situatia financiara dezastruoasa de la echipa.

Mai intâi, a rabufnit pe Facebook. In româneste: “Sunt mai mult de trei luni de când nu s-a primit niciun salariu, facturile continua sa vina, iar situatia este foarte dificila. Cei responsabili pentru aceasta situatie mi-au mintit echipa, ne-au mintit familiile, m-au mintit pe mine si au mintit suporterii. Sunteti o rusine pentru aceasta echipa, pentru acest oras si pentru România! Rezolvati aceasta situatie acum”.

Astazi, la prânz, la Sala Sporturilor, antrenorul echipei de handbal masculin Stiinta Municipal Dedeman Bacau, spaniolul Mateo Garralda, flancat de “secundul” sau Sorin Bârza, si-a prezentat nemultumirea si in fata ziaristilor.

PUBLICITATE

O conferinta de presa- daca o putem numi asa- organizata ad-hoc, in care antrenorul venit vara trecuta, in locul lui Eliodor Voica, pentru un salariu de 4.000 euro pe luna, a reiterat problemele financiare grave cu care se confrunta echipa sa. De data aceasta, in engleza, aceeasi engleza de balta, care face sa se piarda din mesaj, cel putin in situatia de fata:

“Avem facturi, avem cheltuieli, avem familii, iar unii dintre noi am venit din tari straine. Autoritile ne promit, dar pâna acum nu s-a rezolvat nimic; suntem mintiti, totul e o minciuna. Politicienii nu-si asuma niciodata responsabilitatile, iar situatia nu mai poate continua in felul acesta”.

Cu toate ca in 2014 a beneficiat de o finantare de 5.750.000 lei din partea Consiliului Local Bacau in baza unui proiect pe Legea 350/ 2005 realizat de Asociatia Top Sport, condusa de cumatrul primarului Stavarache, Constantin Apostol, Stiinta MD are datorii mari fata de jucatori si antrenori, iar viitorul echipei este unul sumbru. Jucatorii au fost evacuati din apartamentele in care stateau cu chirie, unii au parasit echipa (Stan, Masachs), iar cei care au ramas vor pleca cu siguranta dupa incheierea sezonului, in conditiile in care bugetul va fi drastic redimensionat.

Interesant este ce masuri va lua Federatia fata de clubul bacauan in momentul in care jucatorii, care au conventii civile cu Top Sport, dar au contracte inregistrate la FRH cu Stiinta Municipal Dedeman, vor inainta memorii pentru a-si recupera banii. Cu siguranta ca raspunsul nu-l vom gasi pe facebook.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. chiar nu vreti sa intelegeti? de vreo 3 ani mincam c,,,,t despre ,,seriozitatea” lui stavarache si al cumatrului titi apostol in distrugerea sportului bacauan.au folosit acesta echipa drept paravan pt spalarea banului public .pina acum au reusit cu brio.si -au acumulat averi imense si invita bacauanii la sala sa aplaude…..oare ce merita acesti indivizi si aplaudacii lor ?

  2. Sa ma ierte Dumnezeu, dar sa ne mai lase in pace si Garralda asta. E praf ca antrenor- l-a adus marele specialist Constantin Apostol l-a insistentele presedintelui FRH Dedu, cu care spaniolul fusese coechipier la Barcelona. Situatia Stiintei e grea si mi se rupe sufletul de echipa si de baieti, dar nu si de nesimtitul asta de Garralda, care si-a tras destui bani de la Stiinta- peste 30.000 de euro- si si-a adus niste oameni de toata jena: schiopul de Alonso si obositul de Masachs. Ca sa nu mai vorbesc de celallte rebuturi aduse de trio-ul Garralda-Apostol- Ciobanu gen Tokic si Stan. Oricum, marele combinator ramine tot Stavarache, care si-a tras destul de la echipa. Eu zic ca daca toti banii alocati la echipa ar fi ajuns cu adevarat la echipa, luam si noi macar o Cupa, daca nu chiar un titlu. Ca sa nu mai vorbesc ca in Europa n-am facut niciodata vreo brinza. Anul asta, cu Garralda, ne-am facut insa de rusine cu amatorii olandezi de la Lions, desi am jucat ambele meciuri acasa.

LĂSAȚI UN MESAJ