Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău asigură măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării manifestărilor prilejuite de sărbătorirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române în municipiul Iaşi.

În ziua de 24 ianuarie 2017 Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău, în cooperare cu structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne va asigura măsurile de ordine şi securitate publică pe timpul desfăşurării manifestărilor prilejuite de sărbătorirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, în municipiul Iaşi.

Jandarmii vor acţiona alături de poliţişti şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, având ca principale misiuni asigurarea securităţii şi protecţiei participanţilor la locurile de desfăşurare a evenimentelor, a ordinii publice pe traseele de afluire şi defluire a acestora, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, prevenirea aglomerărilor de persoane şi busculadelor etc.

PUBLICITATE

În ziua de 18.01.2017 s-a desfăşurat în municipiul Iaşi şedinţa de analiză a măsurilor de ordine şi siguranţă a participanţilor la această manifestare. La activitate au participat reprezentanţi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi ai autorităţilor publice locale. În urma discuţiilor purtate au fost stabilite principalele coordonate privind modul de desfăşurare a acestei manifestări cu caracter istoric şi omagial, măsurile specifice de securitate publică şi protecţie a participanţilor pe traseele de afluire/defluire, la locul de desfăşurare a manifestărilor precum şi în alte zone, în scopul creării unui sentiment de siguranţă, linişte şi protecţie a tuturor cetăţenilor.

Cu această ocazie Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău recomandă participanţilor următoarele:
– să respecte precizările organizatorilor şi recomandările forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială.

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul oricărui reprezentant al autorităţii ( jandarmi, poliţişti, poliţişti locali, lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă etc. ).

– activităţile stabilite trebuie să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, fără a pune în pericol ordinea şi liniştea publică, siguranţa persoanelor, integritatea corporală, proprietatea publică şi privată.

– sunt interzise orice manifestări care ar putea produce acte de încălcare a ordinii, siguranţei sau moralităţii publice, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, punerea în pericol a sănătăţii acestora, incitarea la violenţă publică şi la manifestări obscene, contrare bunelor moravuri.

– de asemenea reamintim participanţilor că nu trebuie să aibă asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

– este de recomandat ca participanţii la ceremonial să nu aibă asupra lor bagaje sau alte bunuri care nu fac obiectul activităţii pe timpul manifestărilor.

– să nu lase autoturismele proprietate personală descuiate sau cu bunuri la vedere în interiorul acestora şi să acorde o atenţie deosebită modului de asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje) precum şi a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile), să nu lase copiii nesupravegheaţi.

Aşa cum este binecunoscut, pe traseele de afluire/defluire, în scopul eliminării oricăror situaţii de risc la adresa siguranţei cetăţenilor, vor fi instituite filtre în care jandarmi şi poliţişti vor desfăşura activităţi specifice.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au întreprins toate măsurile necesare desfăşurării acestei manifestări cu caracter omagial şi istoric pentru ţara noastră astfel încât, acest moment să fie unul de sărbătoare şi bucurie pentru toţi românii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ