– militarii Garnizoanei Bacau au dus primavara in casele vaduvelor veteranilor de razboi – in judetul Bacau mai sunt 26 de vaduve ale veteranilor de razboi care au implinit 100 de ani

Trei militari din Garnizoana Bacau au strabatut 500 de kilometri in doua zile ca sa ajunga in casele vaduvelor veteranilor de razboi, cu flori si martisoare. Deplasarea in judetul Bacau s-a facut la recomandarea Otiliei Sava, secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale.

Locotenentul Adrian Cocea, maistrul militar Sergiu Chirila si plutonier Crina Cristofor au scos lista cu adresele veteranilor, au luat harta in mâna si GPS-ul si au pornit in cautarea celor 26 de vaduve ale veteranilor de razboi. In demersul lor, de mare ajutor au fost si primarii localitatilor vizate, fara de care, cautarile ar fi fost anevoioase.

PUBLICITATE

“Am nimerit in zone unde nu credeam ca vom ajunge vreodata, dar tot efortul depus a meritat pe deplin. Au fost cazuri si cazuri, insa, toate ne-au impresionat. Sa fii lucid la 100 de ani este lucru mare! De asculti povestile acestor femei ramâi uimit! Ne bucuram ca le-am trecut pragul cu o floare si o mica atentie de martisor, pentru ca ele sunt dovada evolutiei noastre, atunci când vorbim de veteranii de razboi. Pentru ca vizita noastra le-a adus bucurie, unele doamne ne-au spus ca ne asteapta si anul viitor!”, declara lt. Adrian Cocea, ofiter de relatii publice la Baza 95 Aeriana Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Multumim militarilor garnizoanei Bacau pentru frumosul gest de a oferi un prilej de bucurie si pretuire si unei vaduve de veteran de razboi din comuna Colonesti.Felicitari si dnei secretar de stat.Un gest laudabil.

LĂSAȚI UN MESAJ