Joi a fost ziua in care absolventii altor doua colegii din Bacau, cele mai bune, au organizat marsul festiv si cursul de absolvire al elevilor de clasa a XII-a.

Sarbatoarea a fost deschisa de Colegiul National „Ferdinand I”, care a avut de toate: cunoscutele majorete, peste 200 de absolventi (de la profilul real – cinci clase de matematica – informatica si de la profilul uman – o clasa de filologie si o clasa de stiinte sociale), robe, culoare, vuvuzele, pancarde, bucurie.

Ferdinandistii «finalisti» au defilat, cu incepere de la ora 11.00, prin centrul orasului, pâna la Universitatea „George Bacovia”, unde au organizat cursul festiv. O manifestare traditionala in care fiecare clasa si-a prezentat elevii si cele mai importante activitati desfasurate in cei patru ani de liceu, si-au luat ramas bun de la profesorii care i-au indrumat pasii, de la diriginti, dar si de la colegi.

Tot in cadrul cursului festiv s-au acordat si premii pentru cei mai buni elevi, iar, in final, cei doi sefi de promotie au inmânat cheia succesului pentru generatiile ce vor urma. „Ne despartim, acum, de o noua generatie, una cu elevi foarte buni, unii dintre ei olimpici judeteni si nationali, câstigatori ai concursurilor scolare, tineri care s-au implicat si in activitati extrascolare, poate chiar mai mult decât generatiile dinaintea lor. Le uram succes in tot ceea ce vor face de acum incolo”, ne-a declarat prof. Nicu Harasemciuc, directorul adjunct al colegiului.

Anul acesta, Colegiul National „Ferdinand I” are doi elevi sefi de promotie: Bianca Rusu (clasa a XII-a C) si Eduard Ursinschi (clasa a XII-a E), ambii cu media generala finala 10 (zece). Si daca Bianca ne-a declarat ca isi dorea sa ajunga la aceasta performanta „pentru a-mi vedea gravat numele pe panoul de onoare al colegiului”, Eduard ne-a spus ca si-a propus inca de când a intrat in liceu sa fie cel mai bun. Amândoi au fost elevi ai acestui colegiu inca din clasa a V-a, de gimnaziu. Bianca Rusu se pregateste pentru Facultatea de Medicina, in Bucuresti, iar Eduard Ursinschi este deja admis la Universitatea din Londra.

[wonderplugin_gallery id=”258″]PUBLICITATE