24 iulie 2024
ActualitateMarșul absolvenților Colegiului Național „Ferdinand I”, promoția 2020-2024

Marșul absolvenților Colegiului Național „Ferdinand I”, promoția 2020-2024

Astăzi a fost ziua în care prestigiosul Colegiu Național “Ferdinand I” din Bacău a organizat marșul festiv și cursul de absolvire al elevilor din clasele a XII-a, prilej de bucurie și de sărbătoare pentru comunitatea ferdinandistă : elevi, profesori diriginți, întregul corp profesoral, părinți, familii susținătoare, parteneri și colaboratori. Evenimentul a fost unul complet : cunoscutele majorete, aproape 200 de absolvenți (de la profilul real – cinci clase de matematică – informatică din care una de intensiv engleză și una de științele naturii și o clasa de la profilul uman – științe sociale), robe, culoare, vuvuzele, pancarte, bucurie.

Absolvenții Colegiului Național “Ferdinand I” au defilat, cu începere de la ora 12.00, prin centrul orașului, până la Teatrul de Vară „Radu Beligan”, unde a fost organizat cursul festiv, manifestare tradițională deschisă de discursurile echipei manageriale, director prof. Nicu Vasile Harasemciuc si director adjunct prof. Nicoleta Grozav. 

“Drumurile voastre s-au întâlnit atunci când fiecare dintre voi avea nevoie să se construiască, să înveţe puterea visului frumos, să caute răspunsuri la întrebări nerostite, să adune şi apoi să risipească clipe, săptămâni, ani… Unii 12, alții 8, iar cei mai mulți 4 ani.

Ani minunaţi de liceu, făcuţi pentru ca fiecare să îşi pregătească aripile pentru zborul maturităţii.

Vă leagă amintiri frumoase ale unor momente care vor rămâne unice în viaţa voastră. V-au adus împreună entuziasmul tinereții şi dorinţa de a învăţa pentru o devenire luminoasă.

 V-aţi format frumos şi iată-vă astăzi absolvenţi. Suntem mândri de voi! Avem încredere, ştim că veţi reuşi în tot ceea ce v-aţi propus. Pentru că noi, dascălii, asemenea părinţilor voştri, v-am repetat la infinit să învăţati, să vă clădiţi un viitor strălucit, o carieră frumoasă. Găsiţi-vă, așadar, steaua, fiţi voi înşivă şi încercaţi să fiţi mereu fericiţi!

Vă doresc să fiţi puternici în lumea dezlănţuită, să înfruntaţi cu acelaşi curaj furtunile vieții şi să arătaţi lumii că sunteţi construiţi pentru a fi cei mai buni!

Neîndoielnic, veți reuși, căci sunteți ferdinandiști, sunteți generația 156 a unui colegiu care de tot atâția ani performează în educație.

Mult succes!” -ne-a declarat domnul director al Colegiului Național „Ferdinand I”, Bacău , prof. Nicu Vasile Harasemciuc

 

„Ne luăm rămas bun astăzi de la o nouă generație de succes a colegiului, unii dintre ei fiind elevii noștri încă de când au făcut primii pași în școală, alții din gimnaziu sau clasa a IX-a, olimpici judeteni și nationali, câstigatori ai concursurilor scolare, tineri cu o bogată activitate extrașcolară și de voluntariat în cadrul proiectelor colegiului. Dintre aceștia, se remarcă elevul Răzvan George Lupu, clasa a XII-a B, președinte al Consiliului Școlar al Elevilor în perioada 2022-2024 și secretar CȘE în perioada 2020-2022, eleva Alexandra Temea, clasa a XII-a F, secretar CȘE în perioada 2022-2023 și Anastasia Merkonian, clasa a XII-a A, șef de departament în anul 2023.

Aducem un gând de recunoștință tuturor părinților și le adresăm încă o dată multumiri pentru încrederea oferită școlii noastre în urmă cu 4 ani, cu 8 sau cu 12 ani. Această încredere ne dă puterea să sperăm că ceea ce noi, astăzi, aici, săvârșim este cu adevărat de folos societății. Ne-am străduit să parcurgem cu profesionalism actul didactic, dar și toate etapele din formarea copiilor dumneavoastră și sperăm că ne-am ridicat la înălțimea așteptărilor tuturor. Adresăm în egală măsură mulțumiri profesorilor diriginți care cu drag v-au oferit, într-o măsură mai mare sau mai mică, o părticica din ei. Le uram tuturor absolvenților promoției 2020-2024 mult succes in tot ceea ce vor întreprinde în viitor și să mențină sus ștafeta, întrucât statutul de absolvent ferdinandist dobândit astăzi constituie primul pas ferm și sigur spre succes. Felicitări, zbor cât mai înalt, iar Bunul Dumnezeu să vă ajute și să vă lumineze mintea și calea! “, ne-a declarat prof. Nicoleta Grozav, director adjunct al Colegiului Național „Ferdinand I”, Bacău.

 

Ceremonia a continuat cu mesajul adresat absolvenților de șefele de promoție ale colegiului, elevele Lorena-Ioana Vrânceanu – clasa a XII-a A, științe sociale, Teodora Bîndac – clasa a XII-a D, matematică informatică și Teodora Cristina Pintilie – clasa a XII-a F, științele naturii, care au absolvit toți cei patru ani de liceu cu media 10 (zece). Pentru meritele deosebite obținute pe parcursul liceului, șefele de promoție au fost premiate generos de către președintele Asociației Absolvenților colegiului, Alumni Ferdinand, domnul Popa Cristinel. Asociația mai sus amintită reprezintă un real sprijin în derularea activităților și proiectelor colegiului, susținând an de an, în cadrul Regalei Ferdinand, performanța școlară și excelența.

 

„Stimați profesori, dragi părinți și colegi, iată-ne ajunși la final! Astăzi este o zi specială pentru noi toți, o zi care marchează sfârșitul unei etape importante din viața noastră: absolvirea liceului. Emoțiile sunt copleșitoare, un amestec de bucurie, nostalgie și speranță pentru viitor. În acești patru ani, am trăit momente de neuitat, am învățat lecții valoroase și am legat prietenii. Pentru asta este liceul, nu-i așa? Pentru a ne uita în urmă cu recunoștință la acești ani, care, poate nu acum, dar în viitor vor însemna mult mai mult. Vor fi amintirea tinereții, când singura grijă era un simplu test.

În acest colectiv, alături de colegii mei, am simțit anii de liceu cu bune și cu rele și apreciez fiecare moment, fiecare glumă și fiecare lacrimă vărsată. Vreau să le mulțumesc profesorilor pentru dedicarea și pasiunea lor evidentă pentru disciplina predată, care aduc onoare acestui colegiu de prestigiu. Dar ce ar fi profesorii fără elevii lor? Nu se poate să nu spun nimic despre munca noastră de a fi la înălțime, de orele dedicate învățatului, materializate atât în clasicele evaluări, cât și în proiecte care reflectă creativitatea acestei generații, creativitate ce ar trebui să fie promovată în detrimentul „tocelii”.

Îmi va lipsi liceul: orele de curs și pauzele, până și unii elevi pe care nu i-am văzut niciodată, dar al căror glasuri și râsete le-am auzit răsunând pe holuri și în fața colegiului. Nu i-am cunoscut, dar cu siguranță au adus viață liceului acesta.

În finalul discursului meu, vreau să transmit un mesaj absolvenților. Lumea se află într-o continuă schimbare, iar noi vom fi cei care vor modela viitorul. Haideți să îndrăznim să fim noi înșine, să avem curaj să ne urmăm visurile și să fim fericiți. Așa cum spunea Eleanor Roosevelt, „Viitorul aparține celor care cred în frumusețea visurilor lor.”

Felicitări, promoția 2024 și mult succes în tot ceea ce veți face!”

Lorena-Ioana Vrânceanu – clasa a XII-a A, științe sociale

 

„Acum patru ani, mă gândeam cu emoție la cea mai frumoasă perioadă ce urma să înceapă – anii de liceu. Au trecut într-o clipă, dar au fost minunați, cu bune, cu rele, cu amintiri ce vor rămâne toată viața. Acum pornim spre o nouă călătorie, mai palpitantă, cu mai multe provocări, dar pregătiți să devenim „oameni mari”, responsabili, care vor încerca să clădească o societate mai bună. Nu va fi ușor, dar totul depinde de fiecare în parte și de măsura în care reușim să ne păstrăm neatinse valorile care ne definesc și în care credem. Mă bucur nespus că am reușit să ajung în acest punct și că îmi voi aminti cu bucurie peste ani și ani că am fost șefă de promoție a C.N. „Ferdinand I”. Acest vis nu ar fi putut deveni însă realitate fără ajutorul profesorilor, colegilor, dar și părinților, care mi-au fost în permanență alături.”

Teodora Bîndac – clasa a XII-a D, matematică informatică

„Mă numesc Pintilie Teodora Cristina și vă scriu în calitate de absolventă şi șefă de promoție a Colegiului Național „Ferdinand I” din Bacău. Aș dori să încep printr-un sincer „mulțumesc” adresat dascălilor pentru susținerea și încrederea pe care au reușit să o transmită mie personal si promoției noastre de absolvenți.

Invitația de a adresa câteva gânduri cu ocazia absolvirii colegiului Național “Ferdinand I” reprezintă pentru mine o onoare deosebită. Au fost ani de încercări, de căutare, de găsire, de aflare, de îndoială, de bucurii, de sentimente nemaiîncercate!

Mi-am dorit să fiu elevă aici și faptul că azi, după 4 ani, colegiul sărbătorește o nouă promoție de absolvenți, la o vârstă atât de memorabilă pentru noi toți, nu este o surpriză, dar vine ca o recunoaștere binemeritată a strădaniilor, calităților și eforturilor noastre, dar mai ales a încrederii pe care merităm să ne-o dea Școala, Părinții și restul lumii.

Nu este nou că excelența nu se realizează peste noapte, că este rezultatul muncii, viziunii, perseverenței, sacrificiului a generații întregi de elevi, profesori şi părinţi. Iar azi, Promoția noastră prin rezultatele sale vine cu o nouă mărturie la toate cele din istoria școlii.

Astăzi mă pot bucura de un vis împlinit și recunosc că personalitățile de la nivel național și internațional care au studiat aici au fost și ele importante motivații și totodată reale mărturii, mult mai puternice și elocvente decât aș putea fi eu.

 Adevărul este că renumele și prestigiul școlii au fost construite de fiecare elev și de fiecare profesor. Fiecare dintre noi a lăsat aici o parte din el și fiecare știe că experiența de a fi fost elev la Ferdinand este intensă, bogată și personală, o experiență care nu poate fi transpusă în cuvinte.

Un fost absolvent afirma că “Succesul unei școli stă în cum aleg să-și trăiască viaţa absolvenții ei”.

Eu cred cu tărie ca absolvenții Colegiului National “Ferdinand I” aleg să-și urmeze idealurile, să-și construiască visele și să privească înapoi, peste timp, cu mândrie si cu multe împliniri profesionale și personale.”

Teodora Cristina Pintilie – clasa a XII-a F, științele naturii

Festivitatea a continuat cu predarea cheii succesului generației următoare reprezentate de doi elevi cu rezultate remarcabile, potențiali viitori șefi de promoție 2025, ambii din clasa a XI-a E, Sofia Maria Măgirescu și Dani Albescu. Ulterior, întregul corp profesoral al colegiului a fost apreciat la scenă deschisă de elevi și de părinții acestora. Cursul festiv a continuat cu prezentarea celor șase clase de către fiecare profesor diriginte care a citit catalogul pentru ultima dată, a prezentat cele mai importante activități desfășurate cu clasa în cei patru ani de liceu și i-a premiat pe cei mai merituoși elevi atât pentru rezultatele notabile la învățătură cât și pentru distincțiile obținute în cadrul olimpiadelor și concursurilor naționale și județene derulate pe parcursul celor cinci module școlare. La final, reprezentanții claselor le-au adus mulțumiri diriginților care le-au îndrumat pașii și le-au adresat un cuvânt de rămas bun atât cadrelor didactice cât și colegilor. Ceremonia s-a încheiat prin aruncarea tocii de către toți absolvenții colegiului, într-un cadru emoționant și memorabil.

Mult succes la examenul maturității și în viață absolvenților promoției 2020-2024 a CNF!spot_img

Alte știri

Ultimele știri