Peste patru sute de protestatari s-au adunat sâmbata, la ora 12, in piateta din fata Casei de Cultura “Vasile Alecsandri”, purtând pancarte si bannere cu mesaje adresate statului norvegian si serviciilor sociale ale acestuia: “Norway, return the children to Bodnariu family”, “Stop Barnevernet”, “Parinti si copii, impreuna” etc.

Actiunea a fost organizata de Bisericile crestine evanghelice din judetele Bacau si Neamt, care au dorit sa-si manifeste solidaritatea cu familia Bodnariu, stabilita în Norvegia.

Cei cinci copii ai sotilor Bodnariu, intre care si un bebelus, au fost preluati de Serviciul de protectie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, din cauza suspiciunii ca minorii ar fi pedepsiti fizic si indoctrinati religios de catre parinti.

PUBLICITATE

“Prin acest protest denuntam abuzurile, practicile institutiei Barnevernet, Protectia Copilului din Norvegia, în cazul lui Marius si Ruth Bodnariu si a celor cinci copii, denuntam pasivitatea si complicitatea statului norvegian si ne exprimam solidaritatea cu alte zeci de familii din Norvegia, Cehia, Rusia, Letonia, Slovacia, India, Polonia, victime ale abuzurilor aceleiasi institutii, Barnevernet”, arata pastorul Dani Lela.

Din piateta, protestatarii, sprijiniti de fanfara Biserii Penticostale din Suceava, au marsaluit pâna la Parcul Trandafirilor, au ocolit statuia lui Stefan cel Mare si s-au intors in piateta, unde au cântat Imnul României, dupa care au ascultat discursurile sustinute de liderii lor.

In final, acestia au depus la Prefectura o petitie in care cer reintregirea familiei Bodnariu, dar si modificarea Constitutiei, astfel incât aceasta sa defineasca explicit casatoria ca fiind uniunea dintre un barbat si o femeie, nu dintre sot si sotie.

[wonderplugin_gallery id=”435″]

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

 1. Decât să ni-i ia norvegienii mai bine-i oferim noi ofrandă Domnului!

  Femeia şi-a decapitat şi tranşat bebeluşul de şase luni pentru a-l oferi jertfă lui Dumnezeu
  În locuinţa femeii, anchetatorii au descoperit pasaje din Bibilie scrise de mână pe pereţi, însă acest lucru este ceva obişnuit la penticostali, potrivit sursei citate.

  http://www.mediafax.ro/social/crima-din-brasov-femeia-si-a-decapitat-si-transat-bebelusul-de-sase-luni-pentru-a-l-oferi-jertfa-lui-dumnezeu-9343340

 2. In loc sa se iasa in strada impotriva mafiei din CL si CJ Bacau, au iesit in strada pentru o familie care a plecat intr-o alta tara dar nu a respectat legile ei (fie ele chiar si ciudate). Bravo, stimati concetateni, iesiti in strada pentru problemele altora, nu pentru ale voastre. As jigni ovinele daca v-as compara cu ele.

  (“…degeaba strig eu daca altii tac”)

 3. Sunt de acord cu alex si zau.pt gropile din oras pt coruptia fata sfarsit pt faptul ca batranele nu sunt lasate sa vanda in piata dar sunt lasati toti tiganii sa daca specula n- ar iesi in strada.proasta adunare

 4. Cred ca este un lucru frumos ca ne sustinem compatriotii aflati in dificultate.

  Pe de alta parte, mi se pare o aroganta sa strigi “Jos Barnevernet” impotriva unui sistem sever de protectie a copilului, bun sau rau cum este el, insa functional, dintr-o tara a carui sistem de protectie a copilului este atat de slab dezvoltat, dintr-o tara in care educatia inca se face cu palma la fund (in cel mai fericit caz), iar o treime din populatie considera ca bataia este “rupta din rai”.

  Si mai sunt intrigat de un lucru – cand s-au taiat pensiile si salariile cu 25%, cand s-au majorat preturile la carburanti, cand nu se fac autostrazi, cand sistemul de sanatate este in colaps, cand primarul iti este arestat insa tine cu dintii de scaun, cand avem politicieni corupti, etc, etc…de ce nu iesim in strada?!

 5. Citeva comentarii sunt de-a dreptul idioate.Ma intreb ce e in capul acestor internauti?Chiar nu pot intelege drama acestei familii mixte din care tatal si copiii au cetatenie romana?!Conotatiile si aluziile la convingerile concetatenilor nostri ma intriga!Chiar ne meritam soarta !De ce va vaitati ?
  Cine va impiedica sa va spuneti deschis opinia?MAI scrieti sub semnul ANONOMATULUI!De ce nu aveti simtul raspunderii?sau va temeti de legea propusa de L.Dragnea?N-o sa va ia NIMENI in seama!Sunteti niste NULITATI!Aveti curajul si deveniti”” vizibili “” !N-aveti decat sa protestati cat vreti in piata publica sau sa-i amendati la vot pe cei care nu va reprezinta cu cinste!

LĂSAȚI UN MESAJ