Cum a aparut Universul? Cine suntem, de unde venim? Care sunt tehnologiile viitorului? Ce secrete detine creierul uman? Acestea sunt doar o parte a intrebarilor la care elevii bacauani au primit raspunsuri in cadrul conferintei „Marile Mistere ale Stiintei”

Revista „Stiinta & Tehnica” organizeaza in aceasta perioada o spectaculoasa serie de conferinte si prelegeri publice de popularizare a stiintelor cu science show-ul interactiv „Marile Mistere ale Stiintei”.

Marti, 7 aprile, de la ora 10.00, echipa „Stiinta si Tehnica” a poposit in Bacau, la Scoala „Alexandru cel Bun”, iar de la ora 13.00 a fost prezenta in Scoala „George Bacovia”. Elevii au fost fascinati de noutatile prezentate de redactorii revistei „Stiinta & Tehnica”, acestia fiind renumiti jurnalisti, scriitori si realizatori de emisiuni radio-TV de popular science .
„Suntem intr-o calatorie prin partea de nord a Moldovei si incercam sa introducem conceptul de scoala mobila. Incercam sa aducem la cunostinta copiilor cât de interesanta e lumea stiintei, lumea fizicii, s.a.m.d.”, a declarat Alexandru Mironov, membru al consiliului editorial al revistei „Stiinta & Tehnica”.

PUBLICITATE

Alaturi de Alexandru Mironov, in aceasta misiune de popularizare a stiintelor au fost prezenti Marc Ulieriu, Adrian Nicolae, Cristian Român, Catalin Beldea, Alexandru Safta, Claudiu Andone. „Evenimentul deosebit la care am participat astazi este un eveniment in cadrul unui proiect initiat in campania de popularizare a stiintelor, initiat de Academia de Stiinte si Tehnica.

Initiatorii proiectului si-au propus sa ofere elevilor o alta abordare a stiintei, o alta imagine a lumii contemporane, prin argumente stiintifice de actualitate si explicate intr-un mod atractiv si profesionist. Speram ca toate acestea sa fie bine primite de elevi, pentru ca ei, la rândul lor, sa ajunga oameni de stiinta, ingineri, fizicieni, inventatori”, a precizat si prof. Camelia Stamate, director Scoala „Alexandru cel Bun”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ