In ziua in care crestinii ortodocsi au praznuit-o pe Sfânta Cuvioasa Parascheva, toata suflarea din Pincesti s-a strâns la Caminul cultural din localitate.

Prilejul a fost un concert caritabil si de promovare a valorilor locale, al carui invitat special a fost indragita cântareata de muzica populara,
Maria Salaru. Aceasta a fost insotita de o parte dintre copiii din grupul Boboceii de la Bacau, alaturi de care a incântat audienta.

Invitatia a venit din partea comunitatii locale si a avut un scop nobil: acela de a strânge fonduri pentru un membru important al comunitatii, vocea bisericii din Pincesti, dascalul lacasului de cult care poarta hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Iulian Tataru. Tânarul a fost diagnosticat cu o forma de cancer si are nevoie de tot sprijinul financiar si moral.

PUBLICITATE

„M-a emotionat initiativa comunitatii si am venit sa sustin aceasta cauza. In aceasta zi de mare sarbatoare, luminam prin fapte bune si nu trebuie sa uitam de traditiile acestui popor”, a spus Maria Salaru.

Evenimentul a fost si un bun prilej pentru ca suflarea locala sa o auda cântând pe Adina Chifani, o eleva de 12 ani, membra a grupului Boboceilor, care studiaza canto popular la Scoala de Arte si care o are indrumator pe doamna Salaru. „Vreau sa imi exprim bucuria prin cânt si sa ìi incurajez astfel si pe alti copii sa duca mai departe traditiile prin joc si cântec popular”, a spus Adina.

Maria Salaru a facut o donatie in numele grupului pe care il conduce si a oferit si zece albume „Pot omule, iaca pot!”, care au fost scoase la licitatie pentru ca doritorii sa il poata achizitiona.
„Am vrut sa oferim o mâna de ajutor acestui membru al comunitatii noastre. Are nevoie de un medic, o clinica din strainatate care sa ìi ofere o speranta de viata.

A fost si o oportunitate de a lansa proiectul educational «Traditie si voluntariat» prin care dorim sa-i constientizam pe copii de radacinile neamului nostru”, a declarat educatoarea Maria Motoc, organizatorul evenimentului.

Oamenii i-au rasplatit pe artisti cu aplauze la scena deschisa.

[wonderplugin_gallery id=”366″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

20 COMENTARII

 1. Aceasta este adevarata fericire: Sa darui, sa te darui semenilor tai cu tot sufletul, sa nu fii indiferent la nevoile oamenilor. Multumesc celor care au fost langa noi la acest eveniment!

  • A darui – verb – conjugarea a IV-a –
   CONJUNCTIV

   Persoana I/Singular să dărui
   Persoana a II-a/Singular să dărui
   Persoana a III-a/Singular să dăruie
   Persoana I/Plural să dăruim
   Persoana a II-a/Plural să dăruiți
   Persoana a III-a/Plural să dăruie
   Cere-ti scuze “padurarule” , apoi du-te si pazeste padurile din care fura hotii (ca-n codru) Cam asta ar trebui sa faci, decat sa vii cu critici nefondate.

 2. A dărui înseamnă că ne pasă de cei care au nevoie de ajutorul nostru ,nu poți trece nepăsător pe lîngă oamenii cu un asemenea impact emoțional .Mulțumesc în numele comunității pentru această zi minunată , doamnei Maria Șalaru și echipei de ziariști, care au stat alături de o cauză nobilă într-o zi de o mare importanță religioasă.

  • BUNA DIMINEATA TUTUROR!!!DA pentru prima data am vazut un spectaco de caritate felicitari doamnei Motoc,dar am ramas surprins in acaea sala nu era nici un reprezentant al primariei in afara de doamna Marghiolita,dar asa e la noi interese personale sunt mai importante,o zi buna va dores.

 3. Cred ca “Desteptarea” ar trebui sa organizeze un concurs , “cel ma share-uit) articol” . Dupa cum vad eu aici , nici un alt articol nu a fost distribuit de atatea ori (433 pana la aceasta ora) Un succes, nu?

 4. Ce suflet extraordinar aveti ! Minunata doamna, profesoara desavarsita,mama a zeci de “Bobocei”! Ce sa zic? De trei ori FEMEIE. Cine nu vede asta ori e chior, ori este foarte RAU si PROST pe de-asupra..

 5. Felicitari doamnei Motoc!!! am venit cateva minute, fiind ocupat in alta intrunire nu am putut ramane, am fost surprins ca in iteriorul acelui camin nu era nici un coeg de al meu si nici macar un reprezentant al primariei in afara de o singura doamna care va ramane doamna,dar trebue sa recunoastem ca nici nu am fost anuntati la asa eveniment,eu sper ca incepand de anul viitor sa fie mai multe si cu succese mai mari,MULT SUCCES IN VIITOR…..

 6. Felicitari doamnei Motoc!!! am venit cateva minute, fiind ocupat in alta intrunire nu am putut ramane, am fost surprins ca in iteriorul acelui camin nu era nici un coeg de al meu si nici macar un reprezentant al primariei in afara de o singura doamna care va ramane doamna,SUCES IN CONTINUARE…

 7. Aceasta a fost o activitate a școlii în colaborare cu biserica ,nu voi permite să o transormați în dispute politice.A fost mediatizată prin afișe în toată comuna , la nivelul școlii și bisericii inclusiv în acest ziar.Au mai fost asemenea activități chiar pt zona dv pentru copii TĂTARU .Mulțumim pentru felicitări…

 8. Aveti dreptate ca era a scolii, dar nu era normal sa fi fost si un reprezentant al comunei Pancesti care la randul sau sa-i multumeasca in numele comunei pentru efortul depus de doamna Salaru?eu am lucrat 11 ani in invatamant si asa se se proceda,iar in privinta razoiului nici nu a inceput ca daca va incepe va fi lung si greu,vom vedea, scolile si bisericile de cine sunt conduse?o duceti foarte bine?

LĂSAȚI UN MESAJ