"Filip Horomnea canta la clarinet din clasa a III-a"/ foto: Ramona Ionescu

Sergentul Filip Horomnea – membru al Muzicii Militare din Garnizoana Bacau – a castigat Marele Premiu la Festivalul “Tudor Jarda” de la Cluj. Este vorba despre un Festival al Muzicii de Camera si Interpretare Solistica al Formatiilor Instrumentale si Solistilor din Armata.

Festivalul se adreseaza muzicienilor instrumentisti din armata si are drept scop stimularea si capacitarea acestora in vederea cresterii nivelului prestatiilor artistice, dar si pentru promovarea profesiei de muzician instrumentist militar in randul societatii civile.

“Am interpretat doua piese diferite ca stil, gen si perioada si am iesit castigator. Este un premiu important care conteaza in pregatirea profesionala, un premiu care atesta calitatile mele muzicale si un premiu care onoreaza Muzica Militara”, declara Filip Horomnea.

El spune ca pasiunea pentru cantat si-a descoperit-o inca din clasa a III-a, iar din clipa in care a pus gura pe ancie si degetele pe clapele clarinetului, a fost fascinat de acest instrument. De la 10 ani canta la clarinet si nu l-a tradat niciodata pentru ca i-a adus multe satisfactii si premii nationale/internationale de-a lungul carierei de suflator.

Profesional, il atrage la fel de mult saxofonul, un instrument care completeaza prin asemanari clarinetul. “Imi place sa cant si pentru asta ma pregatesc alaturi de colegi si in particular. Participarea la diferite concursuri reprezinta o provocare si ma face sa-mi testez limitele”, spune Horomnea.

Cand nu canta, tanarul muzician evadeaza pe doua roti. De curand si-a luat permis de conducere pentru motociclete si ii place sa faca plimbari in natura sau sa participe la concursuri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ