Comunitatea romano-catolica din Bijghir jud. Bacau traieste in luna august momente de mare bucurie! La cererea credinciosilor si cu inititiva pr. Vasile Rediu, parohul comunitatii s-a construit o biserica mortuara noua, 28,5×9 m, in cimitir, pentru toti decedatii in vederea expunerii lor dupa moarte pâna la inmormântare, departe de casa si familia caror apartin.

Patronul bisericii este Sfântul Ilie proroc al Vechiului Testament, cinstit la 20 iulie. Timpurile actuale impun conform reglementarilor Uniunii Europene ca toate cimitirele sa aiba macar o capela mortuara cu destinatia mentionata mai sus.

Datorita binefacatorilor care vin in vacanta in luna august si la dorinta enoriasilor din Bijghir, s-a hotarât ca bucuria sfintirii bisericii Cimitirului sa aiba loc in ziua de 11 august 2013 la ora 11.00. Episcopul Petru Gherghel va prezida Sfânta Liturghie si consacrarea altarului cu sfintirea locasului. In aceeasi zi, dimineata, la filiala Buhoci se va inaugura un Oratoriu nou, 21×9 m, in cinstea Sfântului Francisc de Asissi, destinat multor evenimente religioase si sociale in folosul credinciosilor din localitate catolici sau ortodocsi.

La ora 8.00 se va oficia o Sfânta Liturghie prezidata de Episcopul Diecezei cu binecuvântarea asezamântului. Va asteptam pe toti cu mare dragoste la sarbatoarea din Bijghir si Buhoci, sa-i multumim Domnului pentru buna reusita a lucratilor infaptuite cât si tuturor credinciosilor din ambele sate si nu in ultimul rând binefacatorilor generosi care au contribuit cu avutul lor la zidirea acestor obiective atât de necesare.

Decan pr. Vasile Rediu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ