In perioada 15.06- 07.07.2013, Directia Sanitar Veterinara si Siguranta Alimentelor Bacau a efectuat peste 40 de controale în unitati care-si desfasoara activitatea în domenii de fabricarea produselor de morarit, a pâinii si a produselor de patiserie, a bauturilor racoritoare si alcoolice, a altor produse alimentare precum si unitati de depozitare a acestorai din sistemul de alimentatie publica si pensiuni. Neregulile constatate au fost sanctionate prin aplicare unui numar de sase de amenzi contraventionale, în valoare de 3.600 de lei si prin acordarea a opt avertismente. Cu ocazia controalelor s-au urmarit existenta documentelor privind autorizarea unitatilor si a activitatilor desfasurate, cele privind produsele din unitate, depozitarea si manipularea produselor alimentare, igiena personalului, precum si gestionarea deseurilor de origine animala. În urma controalelor au fost constatate o serie de neconformitati, cum ar fi nerespectarea cerintelor de igiena in spatiile de lucru, nerespectarea cerintelor de depozitare a produselor alimentare si de gestionarea deseurilor de origine animala. DSVSA Bacau recomanda consumatorilor sa achizitioneze produse alimentare numai din unitati autorizate sanitar veterinar. Consumatorii nu trebuie sa cumpere din unitatile de comercializare produse care nu sunt etichetate sau care prezinta semne de alterare. În cazul în care cetatenii vor cumpara produse din spatii improvizate sau din „sistemul stradal”, se expun riscului îmbolnavirii. In sezonul cald creste riscul alterarii alimentelor si, implicit, al aparitiei de toxiinfectii alimentare si, de aceea, DSVSA recomada populatiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, sa acorde o mai mare atentie modului în care pastreaza sau prepara alimentele si a locurilor de unde acestea sunt cumparate. Daca se constata nereguli care ar putea pune în pericol sanatatea publica, consumatorii sunt rugati sa sune la telefoanele 0234/586233; 0234586372 – DSVSA Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Mai bine ar verifica si supermarketurile unde se vinde carne de porc, carne care miroase a porc-vier, imposibil de mancat, dar care “trece” de controlul sanitar care exista in fiecare supermarket.Miroase a urina de te trasneste; eu am aruncat toate sarmalele si gratarele de ceafa la o petrecere, fiindca emanau un miros de urina de la carne (carne de vier). Stiu ca UE nu admite comercializarea carnii de vier.

LĂSAȚI UN MESAJ