Elevă în clasa a VII-a a Colegiului Național de Artă „George Apostu” Bacău, la secția coregrafie, Mara Poiată a participat weekendul trecut la un concurs de specialitate în Olanda.

Amsterdam Fest Info face parte dintr-un circuit de competiții internaționale organizate în fiecare lună în mai multe capitale sau orașe mari din Europa organizate de o organizație internațională, Fest Info, care are sediul central în Bulgaria.

La ediția desfășurată sâmbătă, 9 martie, la Amsterdam, s-au înscris peste 400 de participanți din zece țări : Rusia, Indonezia, Germania, Slovenia, Serbia, Bulgaria, Croația, România, Turcia și Malayesia. Concurenții s-au întrecut pe mai multe categorii de dans: jzz style, hop style, folk style, contemporan, balet clasic, open, art, etc.

Băcăuanca Mara Poiată a reușit să se impună câștigând locul I cu dansul solo „Zâna Candorii” și locul V cu „Dans Suedez” la categoria dans clasic, junior. Alături de Mara, România a mai fost reprezentată și de o școală de balet din Giurgiu, Milenium Art.