Duminică dimineață, începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor Întregirii Neamului din Cimitirul Eroilor „Poligonul de tragere” din strada Constanței a avut loc o festivitate oficială de depunere de coronae și jerbe de flori. Vremea a ținut cu cei prezenți la ceremonie, soarele luminând crucile din piatră, îmbrățișate discret de panglici tricolore. Prefectul județului, Valentin Ivancea, însoțit de generalul de flotilă aeriană Leonard Baraboi – comandantul Bazei 95 Aeriană și al garnizoanei Bacău, au trecut în revistă garda de onoare, salutând drapelul de luptă. După oficierea Serviciului Religios de către un sobor de preoți militari și civili din garnizoana Bacău, ceremonialul depunerilor de coroane a fost deschis de reprezentantul băcăuan al parlamentarilor europeni, DragoșBenea. Au urmat: reprezentantul Instituției Prefectului, primarul Municipiului Bacău, Cosmin Necula, reprezentanții veteranilor de război, garnizoanei Militare și ai partidelor de guvernământ, asociații neguvernamentale. Tinerii cercetași și copiii îmbrăcați în costume populare au adus și ei un modest omagiu, celor care s-au jertfit pentru Întregirea neamului.


La ora 12.oo, în centrul orașului, la o scară mai mare dar cu public numerous și mai mulți invitați, desfășurătorul acțiunii a fost aproximativ același. S-au ținuta locuțiuni, Prefectul a dat citire mesajului către băcăuani, primit din partea Primului Ministru al României, Ludovic Orban. Momentul artistic dinaintea defilării gărzii de onoare a fost susținut de Ansamblurile „Plaiuri Băcăuane” și „Mugurașii Agăș”- coregraf Robert Castrovanu, interpreta de muzică populară Roberta Rață și Muzica Militară a garnizoanei Bacău.

La Ateneu de la ora 14.oo, artiștii Ansamblului „Busuiocul” au întregit cu talentul lor sărbătorirea acestei zile de referință pentru Neamul Românesc.


PUBLICITATE