Dragoș Luchian, unul dintre liberalii băcăuani care au semnat manifestul

Un grup de liberali, foști parlamentari, reacționează față de situația în care a ajuns PNL. Ei au semnat un document intitulat „Manifest către membrii și simpatizanții partidului”, prin care trag un semnal de alarmă și propun luarea mai multor măsuri, printre care „alegeri pornind de la baza partidului, cu programe de viziune și acțiune politică, cu respectarea dreptului de a candida și de a alege al tuturor membrilor declarați ai PNL”.

De asemenea, ei propun instituirea unui sistem electoral prin care viitorul președinte al partidului să fie desemnat prin votul tuturor membrilor PNL.

„Au trecut 45 de zile de la rezultatul umilitor al alegerilor parlamentare, când electoratul ne-a sancționat pentru erorile politice pe care le-am făcut în ultimii doi ani.

PUBLICITATE

În fața refuzului deținătorilor temporari ai funcțiilor de conducere de a organiza o dezbatere pentru analiza realistă și onestă a situației PNL credem că este datoria noastră să acționăm și să luăm inițiativa. Membrii partidului își doresc această acțiune, societatea românească ne observă, este momentul să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor (…)

Eșecul de astăzi al PNL este rezultatul ignorării problemelor interne și mai ales a dorințelor și aspirațiilor societății românești. Procesul de unificare PNL-PDL a durat prea mult și a fost condus fără curaj și fără viziune politică. Comunicarea catastrofală, cu metode și prin persoane prost alese au dus la pierderea încrederii electoratului de dreapta care ne-a considerat incapabili de guvernare”, se arată în manifest.

Printre semnatarii documentului se numără și fostul senator băcăuan Dragoș Luchian, precum și fostul deputat Viorica Marcu.

„Lucrurile nu mai pot continua așa, de aceea am lansat acest apel. Deja se văd efectele manifestului, dat fiind anunțatele alegeri din partid, de la bază înspre vârf”, a spus Dragoș Luchian, care a menționat că rămâne un liberal convins indiferent de conjuncturile politice. De menționat că Dragoș Luchian și Viorica Marcu au decis în toamna trecută să nu mai candideze pentru Parlament pentru a face loc altor liberali, după cum au declarat la momentul respectiv.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Declinul PNL Bacau, a inceput odata cu preluarea in conditii nedemocratice, a conducerii organizatiei judetene de catre Stavarache si gasca lui.
    Liberalii vechi ( nu cei deveniti ,,liberali” peste noapte, ma refer la Stavarache si gasca lui ) isi aduc aminte ca presedinte al organizatiei judetene a fost ales Chiriac Ioan, dar Tariceanu a decis altfel decat s-a stabilit in mod democratic prin alegeri.
    Acelasi lucru s-a petrecut si la nivel national, Tariceanu a prelut partidul de la Stolojan si l-a pus la bratele PSD-ului, in schimb i-a fost asigurat scaunul de prim ministru si in continuare de presedinte al Senatului.
    Partidul trebuie curatat de lichele si oportunisti ca sa poata renaste.

  2. Absolut corect Mard1954.De acolo a început declinul. Presimt că vechii liberali, cei care au reînființat PNL în 1990,se vor regrupa și vor salva încă o dată partidul. Avem nevoie de un pnl autentic.

LĂSAȚI UN MESAJ