Odata cu aparitia Legii nr. 57/2015, toti comerciantii sunt obligati sa expuna produsele aflate in ultimele trei zile de valabilitate, al caror pret a fost redus, in rafturi sau standuri separate care sa contina si informatii corecte, complete si precise care sa foloseasca consumatorilor în efectuarea alegerii produsului achizitonat.

Asa fiind, vestea buna este ca de acum inainte, consumatorii nu vor mai putea cadea victimele unor false campanii promotionale prin care comerciantii se aleg cu vânzarea aproape integrala a produselor imediat expirabile iar consumatorii cu achizitii speciale din produse cu pret redus pe care, pentru a ramane sanatosi, trebuie sa le consume imediat.

Totusi, pentru ca legiuitorul nostru asa ne-a si obisnuit, aparitia Legii nr. 57/2015 in redactarea sa actuala, contine si o neiertata scapare in sensul ca era cu adevarat utila pentru protectia drepturilor consumatorilor, obligarea comerciantilor de a sorta si expune separat in rafturi toate produsele aflate in ultimele trei zile de valabilitate si nu doar pe cele la care comerciantul le-a ieftinit.

Din fericire, daca nu suntem deja, ne apropiem vertiginos de ultima treime a mandatului alesilor nostri, astfel incât ne exprimam speranta ca in „raftul” lor de angajamente electorale, promotionale sau nu, va figura si propunerea noastra de lege.

Av. Dan Nitu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ