Managerul Teatrului Bacovia, Anca Sigartau, si-ar fi prezentat demisia azi (n.r. joi), in cadrul unei sedinte fulger.
Tiberiu Serban, director adjunct al teatrului a declarat pentru cotidianul “Desteptarea” ca a avut loc o sedinta cu angajatii teatrului.

„Da, doamna Sigartau a anuntat ca si-a dat demisia, dar nu pot confirma daca a facut acest lucru si in scris.” Alti angajati prezenti la sedinta ne-au declarat ca au fost anuntati ca incepând de azi nu mai au manager, dar toate lucrurile merg inainte.

„Ne-a convocat, la ora 14.00, la o sedinta fulger, am crezut ca are sa ne comunice lucruri privind activitatea viitoare, insa, spre surprinderea noastra, ne-a spus scurt ca este ultima ei zi de lucru la teatru. Fara alte explicatii. Ne-a asigurat ca proiectele aflate in lucru (Festivalul Recitalurilor Dramatice din aprilie) se vor derula normal, ne-a urat succes si sanatate, dupa care a parasit sala. Nu stim, nu avem, nici noi, mai multe informatii”, ne-a declarat si actrita Firuta Apetrei, lider sindical.

Desi nu s-a inregistrat demisia in mod oficial, primarul interimar Ilie Birzu a declarat: “Am discutat cu Anca Sigartau. Mi-a spus ca este nemultumita de rezultatele evaluarii si ca decizia ei este irevocabila”.

Demisia Ancai Sigartau vine la aproape o saptamâna de când a fost evaluata cu nota 8,87 la implinirea unui an de mandat ca manager. Aceasta avea sanse sa-si continue activitatea, intrucât viceprimarul Ababei anuntase ca va propune Consiliului Local prelungirea contractului de management.

In octombrie 2015, managerul Teatrului Bacovia a mai anuntat o data ca isi da demisia, insa doar pe Facebook, aceasta revenind asupra decizie in doar câteva zile.

Dupa organizarea festivalului Theaterstock, au inceput sa apara primele informatii cu privire la unele nereguli in cheltuirea sI justificarea unor sume importante de bani, pe rolul diferitelor instante aflându-se mai multe plângeri, in care Teatrul are rolul de pârât.

Desi am incercat sa o contactam de mai multe ori, Anca Sigartau nu ne-a raspuns pentru a ne oferi un punct de vedere.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

 1. Nu mai vrem nici vedete cu figuri de Bucuresti, nici actori prafuiti care nu traiesc in acelasi secol cu noi!
  Ne-am saturat de teatru de camin cultural si de actrite cu studii superioare facute la 40 de ani!

  E momentul ca Eliza Judeu sa duca teatrul acolo unde doar ea stie sa o faca!
  Eliza munceste, se daruieste si iubeste teatrul! Iar noi o iubim pe Eliza!

  Noi, publicul, vrem ca Eliza sa fie directoarea teatrului!

 2. Si uite asa ne dam cu tifla in cap,ne dorim ce este peste puterile noastre si ramanem cu ochii in soare,asa ca niste “moldoveni”amabili ce suntem.Anca Sigartau este un artist valoros in timp ce noi bacauanii vom ramane in continuare in anonimat ca nu ne_a placut sa fim in fata.

 3. Mai,carmenica,dar pana sa vie Sigartau,chiar teatrul asta din Bacau era o nulitate? Si nu actorii ,care au vrut performanta,condusi fiind de un asemenea nume de talie internationala,si-au dat cu tufla,ci exact ea si-a tras-o impreuna cu sotul fidel,care nu a facut altceva decat sa descrediteze tot ce inseamna personal angajat al teatrului. Daca nu stii bucataria interioara,ai decenta si nu-ti mai da cu parerea.Ok??

 4. Mare păcat. Era un om care putea face din Bacău un centru cultural. Ceea ce a reusit la festival a fost superb. Niciodată nu a fost in Bacău un asemenea eveniment. Si din păcate nici nu va mai fi. Cat despre valoarea Firutei sau altora, întrebați 100 de băcăuani cine este, și vedeți cati vor ști. Sper sa se întoarcă, sa avem un teatru puternic, sa vina regizori mari, sa ajute actorii noștri sa iasă din mediocritate.

LĂSAȚI UN MESAJ