Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a organizat, ieri, o videoconferinta cu prefectii, subprefectii, managerii spitalelor publice, presedintii CJAS, directorii Directiilor de Sanatate Publica (DSP). Au fost si Cristian Busoi, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), si Raed Arafat, secretar de stat in MS.

Prefecturile au primit ca, pâna pe 15 august, impreuna cu DSP si CJAS, sa faca o evaluare a activitatii managerilor spitalelor din judet si sa prezinte situatia executiei bugetare pâna in acest moment. Pe 20 august, cel târziu, datele vor fi comunicate Ministerului Sanatatii.

In videoconferinta de ieri, au fost prezentate si deficientele privind modul de cheltuire a banilor de catre unele spitale, ministrul Nicolaescu fiind nemultumit ca mare parte din buget se duce pe salarii. Judetul Bacau a fost unul dintre exemplele pozitive, asta datorita Spitalului Municipal Moinesti, care a fost laudat.

PUBLICITATE

“In actualul context economic, rolul managerului este esential pentru buna functionare a sistemului, a declarat Dorian Pocovnicu, subprefectul judetului. Recunosc ca in judetul Bacau avem manageri care au tratat cu profesionalism aceste probleme si avem ocomunicare si o colaborare institutionala care nu au dat nastere niciunei sincope.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ