Constantin Poiană este noul manager al Spitalului Orășenesc Buhuși. Acesta îl înlocuiește pe dr. Mouhannad Toron, care nu și-a mai depus candidatura pentru un nou mandat. Concursul a avut loc pe 3 decembrie, iar Constantin Poiană a obținut cea mai mare notă (9.72), față de ceilalți doi contracandidați, Gabriel Drug și Cezar Varareanu. Rezultatele finale, după contestații, s-au afișat ieri.

Constantin Poiană este vicepreședintele Asociației Evaluatorilor de Servicii Medicale (din 2016) și președinte al acestei asociații pe zona Moldova, evaluator de servicii de sănătate (din 2015), manager de calitate și șef Birou la Spitalul Orașenesc Buhuși (din 2013) și inspector SSM SU, la aceași unitate medicală (din 2011).

În 2009 a absolvit Facultatea de Știinte Economice și Administrative „Eftimie Murgu” Reșița Fundația „Ștefan Lupașcu” Iași – Institutul de Studii Europene, iar între anii 2007-2010 a urmat și cursurile Școlii Postliceale Sanitare „Vasile Alecsandri”, specializarea „asistent medical generalist.”

De asemenea, a mai absolvit, printre altele, cursuri de management sanitar/spitalicesc și de managementul calității în spitale, de evaluator de servicii de sănătate, de formator și auditor în domeniul calității. A obținut, prin strategia implementată pentru prima dată la Spitalul Orășenesc Buhuși, certificările ISO 9001, ISO 22000 și OHSAS 18001, dar și acreditarea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S.) pentru același Spital Orășenesc Buhuși.

„Spitalul Buhuși are viitor! Sunt mai multe priorități, printre care pot enumera, reacreditare A.N.M.C.S., atragerea de medici pe specialitățile deficitare, înființarea de specialități noi, absolut necesare pentru acordarea de servicii medicale de calitate!”
 Constantin Poiană

Alte articole