La fel ca in toate unitatile de invatamânt din intreg judetul, si Scoala Gimnaziala Beresti Tazlau a finalizat de curând toate lucrarile de reparatii, curatenie si igienizare si este pregatita pentru începutul noului an scolar.

Lucrarile au presupus varuitul si vopsitul salilor de clasa, curatarea parchetului si a spatiilor exterioare, toate aceste fiind efectuate de angajatii scolii. Curatarea cosurilor de la sobe si centrale sau dezinsectia si deratizarea au fost realizate cu firme specializate si acreditate. Bugetul alocat acestor lucrari a depasit 10 mii de lei.  De asemenea, au fost schimbate toate sursele de iluminat din cele sase structuri ale scolii cu elemente moderne, cu led, cu un consum mai mic, printr-un proiect numit „Energie în scolile copilariei” prin care E-ON România a sponsorizat întreaga investitie. Pentru iarna 2016-2017 a fost asigurat necesarul de lemne de foc in valoare de aproximativ 60 de mii de lei, ele fiind taiate si depozitate deja in magazii.

„Ne-am descurcat cu fondurile pe care le-am avut, am antrenat toate fortele scolii, am fost sprijiniti si de Asociatia Parintilor, astfel ca suntem pregatiti si asteptam ca elevii sa se reîntoarca în clasele care sunt acum mult mai curate si primitoare”, ne-a spus prof.dr. Dumitru Viorel Georgian, directorul Scolii Gimnaziale Beresti Tazlau. În paralel cu aceste lucrari au fost efectuate reparatii exterioare la una din structuri, Scoala Gimnaziala „George Enescu“ Tescani, tot aici terenul de sport fiind imprejmuit cu un gard metalic. Valoarea acestei lucrari a ajuns la aproape 40 de mii, fondurile fiind asigurate de Consiliul Local Beresti Tazlau, care a mai alocat 250 mii lei pentru terenurile de sport din satul Turluianu, si alti 45 mii lei pentru finalizarea lucrarilor la Clubul Copiilor din Beresti.

PUBLICITATE

In Bacau, inca mai sunt probleme

Operatiunile de punere la punct a micilor probleme sunt pe cale de finalizare si la Liceul cu Program Sportiv Bacau, unde s-a inlocuit lambriul de pe pereti, s-au vopsit si varuit salile de clasa si s-au efectuat lucrari de igienizare. „La noi n-au fost probleme prea mari din acest punct de vedere. Am facut aceste operatiuni de cosmetizare, iar din câte stiu, suma alocata de la primarie a fost de 40.000 de lei”, a declarat prof. Mihai Mihalache, noul director al unitatii de invatamânt. Marea problema a acestui liceu ramâne insa sala de sport, care are acoperisul distrus iar atunci când ploua aici nu se pot face ore si antrenamente. Cu alte cuvinte, desi este un liceu sportiv, nu se pot desfasura toate activitatile de specialitate. Pentru anul scolar 2016-2017 aici vor invata 430 de elevi, atât in ciclul gimnazial (clasele V-VIII), cât si in cei patru ani de liceu.

Si la Colegiul Economic „Ion Ghica”, proaspatul director, prof. Ovidiu Cojocaru, care a preluat conducerea de la inceputul acestei luni, a identificat doua din problemele majore ale institutiei de invatamânt pe care o conduce: cantina si spatiul insuficient pentru elevi.

„Si noi avem nevoie de bani pentru investitii. In primul rând, este vorba de cantina pe care o avem pe strada Oituz, baza noastra de practica, obiectiv care in momentul de fata este nefunctional, si pe care ne-am dori sa il reintroducem in circuit. A doua problema este legata de lipsa de spatiu scolar, având in vedere ca suntem colegiul cu cei mai multi elevi din oras.”
prof. Ovidiu Cojocaru, directorul Colegiului Economic „Ion Ghica”

Lucrari intr-un ritm alert s-au derulat si la Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare”. „Noi am anticipat aceste activitati necesare inceperii anului scolar in bune conditii, si cu sprijinul administratiei locale, care ne-a acordat fondurile mult mai devreme decât in anii trecuti, am reusit sa realizam cam tot ce ne-am propus”, ne-a declarat directorul colegiului, prof. Florin Lazar. Intre cele mai importante reusite din aceasta vacanta, directorul de la Pedagogic ne-a enumerat: realizarea unui laborator de informatica, modernizat integral, precum si schimbarea grupurilor sanitare la parterul caminului, acolo unde se desfasoara cursurile gimnaziale ale colegiului. Din fonduri proprii s-au finalizat lucrarile de igienizare a tuturor spatiilor de invatamânt.

„Am primit pentru aceste lucrari 50.000 de lei, dupa care am mai cerut o suplimentare de 10.000 de lei pentru finalizarea grupurilor sanitare, pentru ca acolo am schimbat tot, practic sunt nou-noute”, ne-a mai spus prof. Florin Lazar. S-a mai lucrat si la cantina, iar ca prioritate pentru o urmatoare investitie de aici este inlocuirea intregului sistem de iluminat extern al unitatii, vechi de ani de zile, de când s-a infiintat, din anul 1976, si care momentan este distrus.

Si Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V. Karpen” este pregatit sa-si intâmpine in bune conditii elevii, in noul an scolar. „Suntem pe ultima suta de metri cu pregatirile, cu siguranta pâna vineri vom termina de igienizat toate spatiile de invatamânt si cele auxiliare. S-a muncit foarte mult cu echipele noastre de ingrijitori si muncitori”, a declarat prof. Remus Cazacu, precizând ca lucrarile au cuprins zugraveli, vopsitorie, acolo unde a fost cazul, s-au facut reparatii la mobilier si la instalatiile electrice. Pe lânga toate acestea, cantina colegiului a primit si un sistem de ventilatie care era necesar. „Au inceput sa vina si manualele pentru clasele a XI-a si a XII-a, anul acesta fiind primul in care elevii din ciclul superior primesc manuale gratuite , iar pe parte de personal didactic suntem acoperiti suta la suta”, a mai completat prof. Remus Cazacu.

Taxa la camin, intre 40 si 50 lei / luna

Pentru elevii caministi, anul acesta taxa de camin lunara in toate unitatile de invatamânt este cuprinsa intre 40 si 50 de lei. La aceasta se poate adauga suma de 12 – 15 lei / luna masa, fiecare colegiu care asigura spatii de cazare având si cantina. In Bacau, sunt camine pentru elevi la Colegiul National „Ferdinand I”, Colegiul Pedagogic, Colegiul Economic, Liceul Sportiv, Colegiul National „Vasile Alecsandri”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Colegiul de Comunicatii „N.V.Karpen”, Colegiul „Mihai Eminescu”,Colegiul „Henri Coanda”, Colegiul „Gr. Antipa” si Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ