Într-un cadru atipic, dat de șantierul Spitalului Municipal, deputatul băcăuan Cosmin Necula (PSD) și-a anunțat candidatura la funcția de primar al municipiului Bacău. Necula a marcat momentul intrării în campanie dând, simbolic, startul numărătorii inverse a celor 100 de zile rămase până la alegerile locale.

Parlamentarul a apărut în fața presei alături de 6 viitori candidați la Consiliul Local, lansând mesajul de campanie #SCHIMB, cu referire directă la ceea ce Necula a denumit „nevoia de schimbare după 12 ani de guvernare locală PNL coruptă și mincinoasă”. Deputatul a declarat că șantierul Spitalului Municipal este „simbolul stagnării orașului Bacău”. El a anunțat că după ce va ajunge primar va promova un proiect de integrare a viitorului Spital Municipal cu Spitalul Județean de Urgență, punând bazele unui amplu centru medical la standarde europene. Necula a mai arătat că echipa de consilieri cu care va „ataca” alegerile locale este formată din persoane nepătate, afirmând că „integritatea este vocația oamenilor cu care vreau să vin în Primărie”.

Deputatul Cosmin Necula a început numărătoarea inversă până la alegerile locale, marcând – într-un registru simbolic – cele 100 de zile rămase până la scrutinul programat la 5 iunie. Abandonând clișeele politice specifice lansării unor candidaturi, liderul organizației municipale a PSD și-a făcut public proiectul politic într-o locație neobișnuită: șantierul Spitalului Municipal. Parlamentarul a declarat că a făcut această alegere întrucât Spitalul Municipal este simbolul stagnării orașului Bacău în timpul guvernării locale PNL, marcată de corupție generalizată și minciună. În același timp, a adăugat Cosmin Necula, obiectivul medical este un punct de plecare în direcția integrării viitorului Spital Municipal cu Spitalul Județean de Urgență, soluția identificată de parlamentar fiind crearea unui centru medical de primă mărime în orașul Bacău.

„Spitalul Municipal reprezintă, poate cel mai bine, simbolul stagnării orașului Bacău din ultimii 10 ani. Sunt 10 ani pierduți de oraș, de băcăuani, dar și de proiect în sine. Administrația PNL a împrumutat zeci de milioane de euro din bănci pentru susținerea lucrărilor, iar după aproape 10 ani spitalul este departe de a fi gata. Ei au făcut doar politică pe seama acestui spital, au făcut campanii electorale și i-au mituit pe băcăuani cu taloane fictive de analize la un spital inexistent. Vom finaliza noi Spitalul Municipal, ne asumăm acest proiect pentru că băcăuanii așteaptă, după atâția ani de minciuni și hoție, soluții concrete pe acest subiect. Văd fezabilă o integrare a viitorului Spital Municipal cu Spitalul Județean de Urgență, într-un centru medical de anvergură. Este o soluție pe care am discutat-o inclusiv cu miniștri ai Sănătății și este singura formulă prin care dăm un sens acestui obiectiv construit, până la urmă, din banii băcăuanilor”, a declarat Necula.

“Vom finaliza noi Spitalul Municipal, ne asumăm acest proiect pentru că băcăuanii așteaptă, după atâția ani de minciuni și hoție, soluții concrete pe acest subiect”

Foto 2 - pagini

Ziua porților deschise la Spitalul Municipal

Liderul PSD Bacău a mai spus că nu avansează un termen de finalizare a lucrărilor de la Spitalul Municipal, arătând că de asta s-a ocupat administrația PNL care a promis, an de an, punerea în funcțiune a spitalului, trăgându-i pe sfoară pe băcăuani. Necula a declarat, în schimb, că una dintre primele măsuri pe care le va asuma ca viitor primar va fi deschiderea șantierului de la Spitalul Municipal „pentru ca toți băcăuanii să știe pe ce s-au cheltuit banii lor”.

„Administrația PNL, candidatul acestui partid, manifestă o lipsă totală de transparență în relație cu proiectul Spitalului Municipal. Este un afront adus băcăuanilor. În complicitate cu asocierea de firme din acest proiect, administrația PNL face un joc meschin, astfel încât să se creadă că accesul în șantier ar fi interzis. Este evident pentru mine că administrația PNL are multe de ascuns în ceea ce privește șantierul de la Spitalul Municipal. Este o falsă temă că nu putem vedea, cu ochii noștri, ce e în Spital pentru că nu ni se dă voie în șantier. Avem nevoie de transparență și una dintre primele măsuri pe care le voi asuma ca viitor primar este deschiderea șantierului, astfel încât băcăuanii să știe pe ce s-au cheltuit banii lor și care este starea reală în care se află construcția și aparatura de acolo”, a mai spus social-democratul.

„Este evident pentru mine că administrația PNL are multe de ascuns în ceea ce privește șantierul de la Spitalul Municipal. Este o lipsă totală de transparență”

Mesajul schimbării în bine

Necula a apărut în fața jurnaliștilor însoțit de o echipă formată din 6 viitori candidați la Consiliul Local, între aceștia numărându-se medicii Ioana Dinu și Aurelia Țaga, Anca Sereș, fosta voce de la Radio Alfa Bacău, precum și antrenorul de înot Adrian Gavriliu. Aceștia au lansat mesajul pe care-l vor purta în campania electorală, #SCHIMB, cu referire directă la nevoia acută de schimbare după 12 ani de administrație locală marca PNL. Deputatul a declarat că este doar o parte mică din echipa cu care va intra în campania pentru alegerile locale și că orașul Bacău are nevoie, mai mult ca oricând, de o reîmprospătare la vârful administrației publice locale.

„În marea lor majoritate, băcăuanii apreciază că orașul lor se îndreaptă într-o direcție profund greșită. După 12 ani de administrație liberală închinați minciunii și corupției, băcăuanii vor să pună punct. Avem de-a face cu o corupție instituționalizată în oraș, cu un primar care conduce de la bibliotecă neavând voie să ia legătura cu subalternii săi, cu un partid – PNL – a cărui majoritate în cadrul Consiliului Local, existentă încă din 2008, a adus orașul pe fundul prăpastiei. Cred că este momentul unei binevenite schimbări, în care oameni curați să ducă orașul înapoi pe drumul cel bun. Drumul corectitudinii, al decenței, al bunului-simț. Am lângă mine, în echipa mea, oameni a căror principală vocație este integritatea. Vrem să facem schimbarea în bine în Bacău. Acesta este proiectul nostru”,

“Cred că este momentul unei binevenite schimbări, în care oameni curați să ducă orașul înapoi pe drumul cel bun. Drumul corectitudinii, al decenței, al bunului-simț. Am lângă mine, în echipa mea, oameni a căror principală vocație este integritatea. Vrem să facem schimbarea în bine în Bacău”

Integritatea pe primul plan

Oameni noi, nepătați

1
2

Candidatul provenit dintr-o familie de medici

neculaCosmin Necula provine dintr-o familie de medici și a intrat în administrația publică încă din 2001, ocupând funcția de jurist în cadrul Instituției Prefectului Bacău. Ulterior, Necula a făcut parte din Corpul de control al Prefectului, iar începând cu 2004 a fost consilier parlamentar. În 2008, pentru o perioadă de aproximativ jumătate de an, Cosmin Necula a activat în Consiliul Local Bacău, iar de la începutul lui 2009 a devenit secretar de stat în cadrul Guvernului României. Din 2012, este deputat în colegiul 2 uninominal Bacău, fiind ales pe listele USL. În 2013, a preluat șefia organizației municipale a PSD. La alegerile europarlamentare din 2014, municipala PSD a înregistrat un scor istoric, câștigând scrutinul în orașul Bacău cu 34 la sută, față de 15 la sută ai PNL. În februarie 2016 a fost confirmat drept candidat al PSD la funcția de primar al municipiului Bacău. Cosmin Necula a absolvit Facultatea de drept (licențiat al Academiei de Poliție „A.I. Cuza” București), având un master în drept la Universitatea „A.I. Cuza” din Iași. Necula a mai absolvit și Institutul Diplomatic Român. Este căsătorit și are un copil.PUBLICITATE