Primele cinci luni ale anului 2014 au marcat o scadere destul de importanta a numarului de firme nou infiintate, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Scaderea este de 4,5%, dar la nivel national judetul Bacau se mentine totusI la un nivel rezonabil, sub cifrele din Bucurestiul, din moment ce in alte judete scaderea merge pâna la 40%, cum este cazul judetului Tulcea. Exista doar trei judete unde se inregistreaza o dinamica pozitiva a numarului de firme: Cluj (A2%), Ilfov (A2,6%) si Maramures (A8,8%).

Cât priveste Bacaul, de la inceputul anului sI pâna la finele lui mai au fost inregistrate 1.118 firme, dupa cum arata ultimele statistici publicate de Oficiul National pentru Registrul Comertului. Cele mai multe sunt SRL-urile (498), urmate de intreprinderile individuale (349) si PFA-uri 242. In aceeasI perioada au fost inregistrate doar doua societatI pe actiuni.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ