Bucuria s-a putut citi pe chipul băcăuanilor aflați miercuri, 19 decembrie, la inaugurarea unor noi locuri în Creșa Nr. 4 de pe strada Carpați.

„După cum am promis și mi-am luat angajamentul împreună cu administrația locală, Centrul Bugetar Creșe a avut parte de un proces de extindere și modernizare. Iată că la Creșa nr. 4, după o perioadă în care am fost în litigiu cu Fundația Neghiniță, spațiul s-a eliberat și am mai putut astfel crea încă 40 de locuri. Astăzi inaugurăm practic încă o grupă cu 20 de locuri pentru părinții băcăuani”, a declarat Diana Buganu, director Centrul Bugetar Creșe Bacău.

Suma alocată acestei reabilitări a depăsit cu puțin 79.000 de lei, bani care au fost necesari pentru reparații capitale și pentru mobilier și alte obiecte de inventar. Lucrările au început la mijlocul lui noiembrie și au fost finalizate pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei. La deschidere, pe lângă părinții copiilor care vor beneficia de noile servicii ale creșei, au participat primarul Cosmin Necula și viceprimarul Dragoș Ștefan.

„Dincolo de faptul că simți o mare bucurie în momentul care ai realizat obiectivele pe care ți le-ai propus, până la urmă este vorba de copiii acestui oraș. A fost un obiectiv pe care mi l-am asumat încă din primele zile de când am devenit primar, și zic că împreună cu echipa mea ne ținem de cuvânt. Urmează să venim cu vești noi anul acesta în acest sens.

În același timp ne-am dori colaborări mai bune din partea altor instituții care avizează astfel de activități, pentru că dacă nu existau mai multe aprobări destul de optuze și rigide, acum eram în situația să deschidem încă 100 de locuri. Acum, investițiile în tot ce înseamnă învățământ și educație vor rămâne prioritare iar anul viitor vă garantez că o să începeți să vedeți foarte clar aceste realizări”, a declarat Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău.

După tăierea pambilicii simbolice, invitații și părinții au facut un tur în care au vizitat noile spații și dotări cu care s-a înnoit Creșa Nr. 4, cu toții fiind foarte mulțumiți de noile condiții create pentru cei mici.

Alte articole