În ședința de aseară, consilierii locali au luat act și de ordinele prefectului prin care și-au pierdut mandatele consilierii PSRo Cristinel Manolache, Romică Botoi și Eusebiu Diaconu. Nu înainte, însă, de a se porni o dezbatere pe tema dacă mai există sau nu partidul și dacă se mai poate sau nu completa consiliul local cu supleanți de pe listele PSRo.

Secretarul Ovidiu Popovici a spus că la congresul partidului de la finele anului trecut, acesta a decis autodizolvarea, și, prin urmare, nu mai există acest partid, chiar dacă cererea de radiere din Registrul Partidului a fost respinsă de instanța pentru că nu era timbrată. Popovici spune că partidul a încetat să existe ca urmare a deciziei forurilor sale îndreptățite să ia o astfel de măsură, menționarea în Registrul Partidelor având doar rol informativ.

El s-a contrazis pe această tema minute în șir cu avocatul Daniel Miclăuș (PNL), care i-a reproșat că nu a pus pe ordinea de zi cererile PSRo Bacău de a se înlocui consilierii care și-au pierdut mandatul. Primarul Necula a intervenit în discuție și a dat de înțeles că este foarte posibil că solicitarea de completare a consiliului cu membrii unui partid care nu mai există să fie o chestiune penală.

Secretarul Popovici a anunțat că a solicitat prefectului un punct de vedere lămuritor în această chestiune.