Actualului (și fostului) ministru al învățământului i-au trebuit cinci luni (trei să se gândească și două să facă ceva), pentru a face rost de testele invazive anticovid la elevi. O mai mare bulibășeală ca în acest minister nu am văzut de mult într-un guvern.

Râd preșcolarii și școlarii de ei, ce să mai spunem de liceeni, ei înjură neaoș, românește, împreună cu părinții. După atâția ani nu mai pot să le acord prezumția de bune intenții, nu mai pot, efectiv ceea ce se întâmplă în Educație, în Învățământ este prostie, tutelată, patronată de la nivel guvernamental și, mai nou, de la cel prezidențial. Tot facem reforme până n-a mai rămas nimic din școala românească, dar nimic, peste 40 la sută din elevi sunt declarați, în fiecare an, analfabeți funcționali.

Dacă ar fi pur și simplu analfabeți (avem destui și din aceștia), măcar știi că îi ai și statul le găsește o nișă, o „întrebuințare”, dar nu, analfabeții noștri, mândria noastră, tind și ajung miniștri, medici, politicieni, învățători, da, învățători și profesori, pentru că reformele s-au întins până în amfiteatrele universităților! Și primele promoții de asemenea absolvenți, nefuncționali, sunt deja în producție. Se văd și rezultatele.

Ți-e frică să deschizi un cabinet medical sau să asiști la o oră într-o clasă și, mult mai vizibil, la o ședință a Parlamentului. Au venit în școli, că de aici am pornit, testele anticovid pentru elevi. Suntem în decembrie, însă nu se știe clar cine face testul și unde: în școli, acasă, părinții, elevii, bunicii, vecinii. Dacă în mediul urban, am putea garanta un procent de 80 la sută adevăr, am mari rezerve că la sate copiii vor fi testați corespunzător. Unde mai pui că testele au venit pe bucăți, cine și când va reface kiturile, pe ce bani…

Nu-i prostie? Ba este, altfel cum să recepționezi milioane de teste desperecheate, pe bucăți! O imensă bătaie de joc, care, într-o țară normală, Educată, s-ar lăsa cu demisii și demiteri, urmate de trimiterea în justiție a celor cu drept de decizie și semnătură, că țara asta nu mai are bani să plătească neghiobia. Gata, suntem în imposibilitatea să mai cheltuim vreun leu pentru licențierea prostiei, analfabetismului, fie el și funcțional. Mai bine închidem tot, deparazităm, dezinfectăm, aerisim și deschidem când miroase frumos și bine.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE