21 iunie 2024
ActualitateMai așteptăm cu Centura Bacăului: Turcii au câștigat contestația

Mai așteptăm cu Centura Bacăului: Turcii au câștigat contestația

Bucurie de scurtă durată pentru băcăuani: după ce, pe 9 august se anunțase că firmele Spedition UMB SRL și Tehnostrade SRL au fost desemnate să construiască Centura ocolitoare a orașului, astăzi, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a anunțat că a decis să accepte solicitarea firmei turcești de a i se reevalua oferta.

“Admite contestația și dispune remedierea”, este soluția dată de CNSC.Conform site-ului CNSC, decizia a fost luată pe 13 august, dar abia astăzi s-au făcut comunicările oficiale atât către IC ICTAS INSAAT SANAYI VE TICARET, cât și către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CNAIR va trebui să reevalueze oferta firmei turcești și să decidă, pe baza noilor date, cine este câștigătorul licitației pentru Centura Bacăului.

Reamintim că acum două săptămâni, CNAIR anunțase că asocierea de firme Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL a fost desemnată să execute lucrarea.

Durata contractului cuprinde 6 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuție a lucrărilor și o perioadă de garanție de 84 de luni.

Realizarea contractului presupune proiectarea și execuția lucrărilor de construire a 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img