Un credibil ONG strain ne-a anuntat ca, la inceputul acestei saptamâni, omenirea a consumat deja toate resursele pe care planeta le poate regenera in acest an. Pâna la 31 decembrie vom trai pe credit. Am depasit alarmant capacitatea de a genera resurse satisfacatoare. Mai mult, ni se spune ca data la care se consuma aceste resurse va sosi, in fiecare an, tot mai devreme.

Avertismentul a fost lansat in anii ’70 si, din pacate, a fost confirmat. Expertii estimeaza ca, pentru a satisface trebuintele populatiei, ar fi nevoie de echivalentul a 1,6 planete asemanatoare Pamântului. Traim pe o planeta devenita, din cauza ,,expertizei” politicienilor lumii, o mahala a resurselor.

Doua mahalale ale resurselor au devenit CRAB si E.ON Energie. Ambele intrerup jenant furnizarea apei si energiei electrice. Invoca avarii, fenomene ale naturii/societatii care sunt, precum moartea si fiscul, inevitabile.

Pentru ca intr-o economie de piata de tot râsul aceste firme detin monopolul, nu poti negocia cu ele contracte prin care sa impui clauze decente care vizeaza eventuale despagubiri. Ma mir ca E.ON si CRAB – care uita mereu sa investeasca pentru a deveni firme cu blazon de secol actual – nu ne obliga, prin contract, sa prezentam, periodic, si multumiri pentru serviciile pe care ni le ofera. Sa nu exageram, totusi: investesc generos in stabilirea cuantumului tarifelor si urmarirea consecventa a achitarii facturilor de catre abonati. A fost inventata, desigur, si Protectia Consumatorului. De pamplezir, ar zice conu’ Iancu.

Presa româneasca incepe sa cocheteze vârtos cu mahalaua informatiei. Moraliceste, posturile centrale de televiziune, dar si unele ziare nationale revendicatoare de scârt au luat-o razna. Promovarea pornografiei si vampelor sunt obsesii nationale. O moderatoare cu sot fost ministru de finante deranjat de catuse ne vorbeste nonsalant despre cancerul coruptiei.

Un Liviu Mihaiu, ilustrulcavaleralmoralei, este frate de gând/fapta si euro cu infractorul sov, spun procurorii. Infractorii cei mari ai natiei au fost transformati in vectori de opinie. Figuri precum Gigi Becali, Ioana Maria Vlas sau Miron Cozma au devenit maestri spirituali. Etc.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ