Februarie e luna iubirii. Chiar dacă este considerată ultima lună de iarnă, asemuită cu frig și hibernare, există oameni care ne demonstrează că februarie poate fi luna renașterii, a lansării spre noi zări. Iar acest lucru poate fi realizat cu credință și visare. Exact aceste lucruri le-am găsit de curând la o nouă florărie care s-a deschis de curând în Piața Centrală.

Vorbim de Florăria Maestro care s-a deschis într-o zi specială, pe 14 februarie, de Valentine’s Day, pentru că, așa cum ne spune Ștefania Marcu, administrator la noua casă a florilor, „florile sunt mesagerii iubirii”. Când deschizi ușa la Florăria Maestro, un curcubeu de culori îți încântă privirea iar un miros de verde proaspăt te transportă parcă în mijlocul primăverii. Chiar dacă sunt vremuri dificile, mai ales într-un domeniu sensibil ca acesta și care pe timp de pandemie a suferit pierderi uriașe, Ștefania Marcu spune că e un domeniu frumos și că are încredere.

„Anul trecut s-au aruncat TIR-uri pline cu flori de la bursele din Olanda, floriștii au avut pierderi mari pentru că au avut comenzi pe care nu le-au putut onora. Dar noi avem încredere”, a spus Ștefania Marcu, precizând și faptul că se bazează pe un concept nou, că vor să decoreze casele oamenilor cu aranjamente de sezon, care pot îmbrăca diverse forme și variante. Pe lângă buchetele de flori frumos aranjate și care își fac cu ochiul oriunde te-ai uita prin florărie, atenția ne-a fost atrasă de niște aranjamente făcute din flori din săpun. Acestea, pe lângă faptul că sunt foarte frumoase și plăcut mirositoare, pot fi folosite la o baie ca în filme.

Dincolo de tot acest aspect mirific, la Florăria Maestro sunt confecționate și jerbe și coroane funerare sau altfel de aranjamente specifice acetor tipuri de evenimente. Florile de aici provin de la importatori, dar și de la producători locali, mai ales cei specializați în flori de primăvară.

„Este frumos să oferi dragoste, mai ales în această perioadă încărcată cu evenimente care îți dau ocazia să-ți arăți sentimentele. Iar acest lucru se poate arăta foarte ușor printr-un aranjament floral”, a mai spus Ștefania Marcu, invitând totodată pe toți iubitorii de flori să treacă pragul Florăriei Maestro din Piața Centrală, pe str. Pieței nr. 4. O primăvară colorată!PUBLICITATE