“Tescani 40” este un proiect al Sectiei “Dumitru si Alice Rosetti Tescanu – George Enescu”, realizat in colaborare cu Filiala Bacau a Uniunii Artistilor Plastici si Chromatique Photo Studio & Art Gallery (Ovidiu Ungureanu PFA), cu ocazia implinirii a 40 de ani de la prima tabara de creatie, organizata la Tescani.

La editia aniversara, au fost invitati, la castelul de la Tescani, loc mirific, unde, parca, se mai aud si acum acordurile celebrei opere Oedip, creata de George Enescu, artistii Irina Dascalu – Hass (Canada), Mihai Sârbulescu, Tudor Marinescu, Alexandru Marginean, Stefan Pelmu si Ioana Panaitescu(Bucuresti), Ilie Boca, Cristina Ciobanu, Vasile Craita Mândra, Stefan Pristavu, Ion Mihalache, Dionis Puscuta, Dumitru Macovei (Bacau), Sorin Purcaru (Iasi), Cristian Macovei, Ovidiu Ungureanu (artisti foto).

Lucrarile plasticienilor, rezultat al celor 10 zile de creatie si dialog cu natura, au fost expuse marti, 27 septembrie, la Galeriile Frunzetti din Bacau, in prezenta artistilor si a unui numeros public.

PUBLICITATE

Dominata, cum era si normal, de peisaje, realizate in diferite tehnici, dar si de portrete, expozitia colectiva “Tescani 40” reuneste mai multe “personale”, nu numai ca numar de opere de pe simeze ale fiecarui artist, ci, mai ales, ca diversitate si realizare artistica.

Gabriela Ilas, curatorul taberei si al expozitiei, a apreciat atmosfera si spiritul de echipa, de prietenie din tabara: “Tescani 40 este proiectul meu de suflet, pe care nu l-as fi putut duce la capat fara maestrul Ilie Boca, patronul spiritual al acestei tabere, un om si un artist extraordinar, a carui mare calitate, aceea de a darui, ne-a molipsit pe toti, fara Dionis Puscuta si Mihai Sârbulescu. A fost extraordinar, dupa cum ati vazut si din filmul-reportaj, emotionant, cald, realizat cu «eroii» nostri, de Ovidiu Ungureanu, care va ramâne document peste timp”, a spus Gabriela Ilas.

Expozitia este deschisa pâna pe 15 octombrie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ