Astra Giurgiu a fost învinsă de Maccabi Haifa cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara, pe stadionul ”Kiryat Eliezer”, în prima manşă a playoff-ului Europa League la fotbal.

Astra a scăpat uşor, după ce Maccabi a marcat prin Ruben Rayos ”Rayo” (30) şi Alon Turgeman (61), spaniolul Rayo a ratat un penalty (41), apărat de Lung jr, care a fost de departe cel mai bun om de pe teren, cu multe intervenţii providenţiale.

Vicecampioana Israelului a avut prima ocazie mare de gol în chiar minutul 4, prin Ezra, care l-a croşetat scurt pe Măţel şi a tras, dar Lung jr a respins. Lung a intervenit foarte bine şi în min. 22, la o centrare foarte periculoasă în careu, iar în min. 25 a salvat golul în faţa aceluiaşi Ezra, care l-a depăşit uşor pe Măţel. Maccabi a deschis scorul în min. 30, prin spaniolul Rayo, din lovitură liberă de la circa 23 de metri, cu toată opoziţia lui Lung.

PUBLICITATE

Lung a intervenit excelent la şutul lui Katan (32) şi a salvat echipa de la gol în min. 41, când Junior Morais a comis henţ în careu, dar portarul Astrei a apărat şutul telefonat al lui Rayo. Astra a avut câteva incursiuni la poarta israelienilor, dar acestea s-au stins în preajma careului advers. Sunt de notat, totuşi, şuturile lui Ivanovski (9) şi Cristescu (36), care au ratat ţinta, însă.

După pauză meciul a fost echilibrat o perioadă, dar Maccabi a reuşit să se desprindă în min. 61, când Alon Turgeman a marcat cu un şut la colţul lung, după o fază la care Cristescu a respins nefericit balonul: 2-0. Astra a acuzat şocul şi Ezra a fost din nou aproape de gol, în min. 65, dar Lung a salvat situaţia în cele din urmă. Lung s-a mai opus golului şi în min. 67, când Abuhazira a rămas singur cu el.

Astra şi-a creat şi ea o situaţie de gol, prin Ivanovski, însă şutul macedoneanului s-a dus peste poartă (69). Abuhazira a fost aproape de gol, pe un contraatac supranumeric, dar a ratat incredibil în faţa lui Lung (72), după ce Budescu şi Junior Morais au conlucrat lamentabil la un corner al giurgiuvenilor. Rayo a tras periculos (73), dar peste poartă, nestingherit de apărarea Astrei. Şi Golasa l-a întrebuinţat pe Lung în min. 77, cu un şut de la marginea careului.

Imediat, Ezra a tras periculos, dar pe lângă ţintă (78).
Astra a făcut un joc foarte slab şi doar portarul Lung şi şansa au făcut să piardă la o diferenţă de scor ce poate fi remontată în manşa a doua, din 29 august, la Piatra Neamţ. AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ