Volei feminin/ Antrenorul Stiintei, Florin Grapa doreste sa remanieze lotul, insa incertitudinile financiare il indeamna la precautie.

Punct si de la capat. Stiinta pune punct sezonului, având la activ Cupa României, dupa o finala câstigata cu Dinamo, iar la pasiv un loc 4 in campionat, ca urmare a finalei pentru locurile 3-4 pierduta in fata celor de la CSM Bucuresti. Punct si de la capat, deci. De la capat, dar cum? Cu un lot remaniat, desigur. Ramâne de vazut, insa, in ce masura si la ce nivel.

“Incertitudinile financiare ma fac sa ma gândesc de zece ori inainte de a taia odata. M-am saturat sa merg pe sârma. Anul acesta m-a dat serios peste cap”, a declarat antrenorul Florin Grapa, facând referire la problemele legate de finantarea pe Legea 350/2005: “Toate tergiversarile legate de Legea 350 ma tin in loc. In plus, asa cum a aprecizat si viceprimarul Radu Ababei, este posibil sa ti se aprobe proiectul, dar sa nu iei toti banii din cauza lipsei de fonduri. Pai, cum ma pot angaja in fata unor jucatoare, daca eu nu am garantia ca suma care mi se va aproba nu-mi va fi acordata in totalitate?.

Sincer, as vrea sa-mi fac echipa buna, dar in conditiile date e foarte riscant sa-mi asum niste cheltuieli pe care nu am certitudinea ca le pot duce la bun sfârsit. Oricum, e clar ca efectivul va fi remaniat”. Din actualul lot, Alexandra Sobo, Sabina Moisa si Crina Baltatu se afla la final de contract, la fel ca si toate jucatoarele straniere. Din grupul autohotonelor, doar Sobo intra in vizorul Stiintei pentru viitor, in timp ce de pe lista stranierelor va fi confirmata numai Tania Lupu.

Având in vedere ca, din toamna, fiecare divizionara A1 va avea dreptul sa inscrie pe foaia de joc nu mai putin de sase straniere, e de presupus ca Stiinta se va orienta, in continuare, si spre jucatoare din strainatate. “Sigur vom incerca sa aducem si straniere, cât mai valoroase cu putinta, insa, deocamdata nu mi-am facut vreo lista cu posibilele achizitii de peste hotare. Sunt convins ca, in continuare, concurenta va fi una puternica, noi având de infruntat adversare cu o putere economica superioara noua precum Blajul, Dinamo, CSM Bucuresti si Târgoviste. Pentru moment, insa, vreau sa ma linistesc putin dupa un an agitat”, a concluzionat Grapa, care, dupa o scurta pauza, o va lua de la capat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ