Bacaul isi reconfirma valoarea de scoala nationala la lupte greco-romane. La Nationalele U17 ale României desfasurate weekendul trecut, la Ardud- Satu Mare, bacauanii au cucerit nu mai putin de trei titluri de campioni nationali.

La 85 de kg s-a impus Denniss Leonte (SCM Bacau), in timp ce la 50 kg si 63 kg primul loc a revenit sportivilor de la ACS Lupte, Benone Lupu, respectiv Lorenzo Botez.

Denniss Leonte, care este antrenat de Ion Sarban si Sorin Tasca, provine de la unul din centrele de excelenta (Sascut) infiintate de Ion Sarban in judetul Bacu si care, in timp, si-au dovedit din plin eficienta, “producând” campioni de mare valoare: Iulian Faghian (Izvoru Berheciului), Alexandru Solomon si Claudiu Pal (ambii Luizi Calugara), Ana Lenghen (Târgu-Trotus) etc. In ceea ce-i priveste pe Lorenzo Botez si Benone Lupu, rezultatul lor este cu atât mai pretios cu cât gruparea la care activeaza, ACS Lupte a ocupat locul 2 in ierarhia echipelor.

“Merita remarcat si faptul ca sportivii acestia au facut deplasarea pe banii parintilor”, a subliniat reprezentantul ACS Lupte, Marius Botez.

Toti cei trei campioni nationali la U17, Denniss Leonte, Lorenzo Botez si Benone Lupu fac parte din lotul national coordonat de antrenorul SCM Bacau, Catalin Matache si care va participa in iulie la Europenele de Cadeti din Suedia.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ