Alexandru Botez isi incheie junioratul en-fanfare! Sportivul legitimat la SCM Bacau s-a laureat sâmbata vice-campion continental la lupte greco-romane, categoria 50 kg, la Campionatul European desfasurat in Polonia, la Katowice.

Botez continua astfel seria rezultatelor foarte bune, dupa bronzul cucerit vara trecuta, la Mondialele de juniori de la Sofia si dupa argintul din urma cu o luna, de la Turneul Campionilor. La Europenele de la Katowice, luptatorul pregatit de Ioan Sarban si Sorin Tasca a trecut, in ordine, de turcul Ayazci Dogus (scor 10-3), maghiarul Joszef Andrasi (9-0), pentru ca in semifinale sa-l invinga pe Murad Harutyuniyan.

In finala competitiei, Botez a cedat cu 5-1 in fata azerului Nurulayev Ibrahim, la finalul unei confruntari pigmentate cu erori de arbitraj.

PUBLICITATE

“Rezultatul obtinut de Sandu Botez ne bucura fnespus de mult. Pe de o parte, evidentiaza, o data in plus, valoarea luptelor greco-romane din Bacau, iar pe de cealalta parte, ne da sperante in perspectiva Jocurilor Olimpice”, a declarat antrenorul Nelu Sarban.

“Argintul de la Europene confirma bronzul luat in urma cu un an, la Mondiale. E un rezultat foarte bun, mai ales ca e greu sa te mentii la aceasta categorie, 50 kg”, a precizat si antrenorul Sorin Tasca.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ