Luptatorul legitimat la SCM Bacau a cucerit cea de-a 11-a medalie personala la Nationalele de Seniori

Desi macinata de unele conflicte interioare, mai mult sau mai putin vizibile, scoala bacauana de lupte continua sa produca rezultate. Si sa lanseze sau sa confirme campioni. Ultima reusita echivaleaza cu un record. Un record apartinând unui veteran: Sorin Tasca. La cei 39 de ani, sportivul legitimat la SCM Bacau si-a trecut in cont cea de-a 11-a medalie cucerita la Campionatele Nationale de Seniori. Weekendul trecut, Tasca a cucerit bronzul la categoria 85 de kilograme, in cadrul Nationalelor de Seniori de la Craiova. Elevul antrenorului Ion Sarban a câstigat patru meciuri prin superioritate in fata unor adversari de calibru, fiind invins doar in semifinale. In meciul pentru accederea in finala mare, bacauanul a fost invins de dinamovistul Alin Visan, dar si de deciziile arbitrilor, care au intarit ideea ca sportivii din afara lotului national sunt defavorizati in meciurile cheie sustinute in compania adversarilor cu tricolorul pe piept.

“La scorul de 0-0, Visan i-a bagat degetul in ochi lui Tasca, sportivul meu necesitând o perioada de ingrijire medicala mai lunga decât au fost dispusi sa accepte arbitrii. Nu este prima oara când ne confruntam cu arbitraje ostile, dar e intâia oara când pierdem un meci si, in mod cert, o medalie mai valoroasa, ca urmare a unei astfel de decizii. Oricum, sunt mândru de sportivul meu, cu care lucrez de când avea doar 15 ani si 42 de kilograme. E un caracter puternic, un adevarat luptator, tenace, curajos, rezistent la presiuni de orice fel”, a declarat antrenorul Ion Sarban.

“Eu sper sa nu ma opresc aici. Mi-as dori sa urc pe podiumul de premiere al Seniorilor si la 40 de ani”, a spus Sorin Tasca, invingator prin superioritate in finala pentru bronz de la Craiova. La Nationalele de Seniori de la Craiova, disputate in premiera in luna ianuarie, SCM Bacau a cucerit o medalie de bronz si prin Irinel Botez, care, in finala mica a categoriei 66 kg, l-a invins pe colegul sau de club, Claudiu Pal. Lista rezultatelor este completata cu locul 5 reusit de Razvan Bitere la 130 de kilograme. Desi concureaza de regula la 96 kg, elevul lui Ion Sarban a luptat la Craiova la o categorie de greutate superioara de greutate, cedând in fata unei figuri cunoscute in lupte, dar si in show-biz: Tolea Ciumac.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ