O noua premiera pentru AS Lupte Bacau. Primul si, deocamdata, singurul club privat clasat pe podiumul Nationalor de lupte greco-romane a mai atins o borna a performantei prin convocarea la lotul national de juniori a sportivului Valentin Botez. Acesta si-a inceput pregatirile din aceasta luna la Centrul National Olimpic de la Câmpulung Muscel.

O convocare meritata, care vine dupa trei ani de rezultate deosebite din partea gruparii bacauane ce il are ca presedinte pe Marius Botez, iar ca antrenori pe Ion Sarban si Sorin Tasca. Rezultatele obtinute de AS Lupte au demonstrat potentialul clubului, care a fost remarcat si de Federatia Româna de Lupte. De altfel, imediat dupa convocarea la lot, Valentin Botez a confirmat, cucerind o medalie de bronz la categoria 58 kg la Internationalele României de la Bucuresti, turneu care a reunit la start sportivi din 20 de tari, printre care Rusia, SUA, Canada, Turcia, Polonia, Franta, Suedia sau Israel.

Merita mentionat faptul ca AS Lupte, care desfasoara ample actiuni de selectie atât in cartierele din Bacau, cât si in mediul rural (Saucesti, Sascut, Nicolae Balcescu si Luizi Calugara) functioneaza in special cu resurse materiale si financiare asigurate de membrii sai fondatori. Or, având in vedere ca aceste resurse sunt destul de limitate, indreapta asteptarile celor de la AS Lupte catre o sustinere din partea Primariei si a Consiliului Local Bacau.

Având in vedere nivelul rezultatelor atins de clubul prezidat de Marius Botez (locul 2 la CN U15 in 2014, locul 2 la etapa 1 la CN U17 in 2015 etc) intr-un timp relativ scurt si, mai ales, faptul ca acesta pregateste si promoveaza in mod eficient doar copiii din Bacau, fara a apela la imprumuturi si transferuri, ASL Bacau este indreptatit sa spere la o sustinere mai consistenta din partea municipalitatii bacauane.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ