Școala de lupte a Bacăului dă ora exactă și în 2021. Prima competiție notabilă a anului, Cupa României pentru juniori a fost dominată cu autoritate de luptătorii băcăuani. Aceștia s-au întors weekend-ul trecut, de la Putna, cu șapte medalii, dintre care cinci de aur.

La greco-romane, unde parteneriatul dintre Sport Club Municipal Bacău și Clubul Sportiv Școlar Bacău continuă să fie unul rodnic, în contul sportivilor antrenați de Ion Butucaru și Irinel Botez au intrat cinci medalii: patru de aur și una de bronz. Laureați cu aur au fost Răzvan Manolache, la 55 kg, Igor Botez, la 72 kg (ambii legitimați la SCM), Alin Dosoftei, la 77 kg și Vasile Cojoc, la 82 kg (ambii cu dublă legitimare, SCM- CSȘ), în timp ce Leonard Petru Iurașcu (SCM- CSȘ) a cucerit bronzul la categoria de greutate 63 kg. Parcurs foarte bun pentru SCM Bacău și la lupte libere feminine, acolo unde Georgiana Antuca a triumfat la categoria 50 kg, depășindu-și marea rivală, Ana Maria Pîrvu.

Eleva lui Victor Donciu a confirmat astfel evoluția foarte bună din ultima perioadă, consolidându-și poziția pe această categorie de greutate în vederea competițiilor internaționale. O altă sportivă antrenată de Victor Donciu la SCM, Carolina Păun, a completat salba de medalii băcăuane cu un bronz la 62 kg.

„Cele cinci titluri cucerite la Cupa României, cărora li se adaugă și medaliile de bronz confirmă nivelul înalt al luptelor băcăuane și se înscriu pe traseul care poate duce la rezultate importante pe plan internațional”, a declarat directorul SCM Bacău, Ion Șarban, care a subliniat importanța colaborării dintre cel mai prestigios club sportiv al județului cu pepiniera numită CSȘ Bacău. „Parcursul foarte bun de la Cupa României evidențiază, o dată în plus, faptul că școala de lupte a CSȘ Bacău condusă de profesorul Ion Butucaru se află la înălțime și că rămâne o importantă furnizoare de talente”, a punctat și directorul CSȘ Bacău, Marius Căpușă.PUBLICITATE