24 iulie 2024
SportLupte/ CN Under 23: SCM Bacău, dublă vice-campioană națională

Lupte/ CN Under 23: SCM Bacău, dublă vice-campioană națională

Finala Campionatului Național Under 23 la lupte derulată recent, la Lugoj, a adus Bacăului satisfacții majore.

Astfel, la întrecerile individuale de la greco-romane, SCM Bacău (antrenori Ion Butucaru, Sorin Tașcă, Cătălin Matache, Irinel Botez) a cucerit trei titluri naționale și unul de vice-campion. Aurul a revenit lui Denis Mihai (60 kg), Igor Botez (72 kg) și Vasile Cojoc (82 kg), în timp ce argintul a fost adjudecat de Daniel Bezman, la categoria 77 kg.Grație acestui bilanț, SCM Bacău s-a clasat pe locul secund în ierarhia națională pe cluburi, după Steaua (100 puncte) și la egalitate de puncte, 95, cu Dinamo. Interesant este însă că toți cei trei campioni care au adus lui Dinamo titlul de vice-campioană la cluburi sunt…băcăuani: Alexandru Dosoftei (67 kg), George MIhai (77 kg) și Nici Ojog (97 kg).

Rezultat important pentru SCM Bacău și la lupte libere feminin, acolo unde Georgiana Antuca (18 ani) s-a clasat a doua în limitele categoriei 50 kg, fiind întrecută doar de multipla campioană de la Steaua, Ștefania Priceputu, în vârstă de 22 de ani.

Campionii naționali Mihai Denis și Vasile Cojoc, ambii antrenați de Ion Butucaru și eleva lui Victor Donciu, Georgiana Antuca vor participa în perioada 16-22 august la Campionatele Mondiale de Juniori U 20 de la Ufa, din Rusia.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri