SCM Bacau se incununeaza, pentru al doilea an consecutiv, campioana nationala de juniori (U20) la lupte greco-romane. La finala Nationalelor desfasurata in weekend, la Târgu-Mures, gruparea pregatita de Catalin Matache, Ion Sarban si Sorin Tasca s-a clasat pe primul loc in ierarhia cluburilor, totalizând 10 puncte si devansând, in ordine, pe Heracle Timisoara, Steaua si Farul. Bacauanii au cucerit nu mai putin de patru medalii: doua de aur, prin Irinel Botez (66 kg) si Razvan Bitere (120 kg) si doua de argint, prin Claudiu Pal (60 kg) si George Sarban (84 kg).

Un abonat constant la medalii, Irinel Botez si-a reconfirmat clasa, depunându-si astfel candidatura si la o prezenta pe podiumul Europenelor de anul acesta. La Europene va participa si Razvan Bitere numai ca o va face la categoria 96 kg, la care este titular. Interesant este ca la Nationale, Bitere i-a suflat aurul la 120 kg principalului favorit, satmareanul Berei. Medaliat cu argint la 84 kg, George Sarban a demonstrat ca ierarhiile pot fi modificate dupa ce l-a invins in semifinale pe campionul din 2015, suceveanul Blanari. In fine, Claudiu Pal, un produs al Centrului de Selectie infiintat si coordonat de Ion Sarban si Catalin Matache la Luizi Calugara a completat cadrul acestui “Fab Four”.

“O mare reusita pentru clubul nostru”, a declarat directorul SCM Bacau, Relu Auras. “Prezenta noastra la patru din cele opt finale demonstreaza ca succesul din 2015 nu a fost intâmplator”, a completat Catalin Matache. “Scoala bacauana de lupte continua sa tina steagul sus, lucru care ne onoreaza, dar ne si responsabilizeaza”, a opinat Ion Sarban, in timp ce Sorin Tasca a concluzionat: “Ma bucur ca am format o adevarata echipa a preformantei la SCM Bacau, echipa care se regaseste in elita luptelor românesti”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ