După ce a triumfat la copii, cadeți și juniori, Sport Club Municipal Bacău s-a încununat campioana României la greco-romane și în întrecerea seniorilor. Weekend-ul tredcut, la Reșița, băcăuanii au dominat copios Campionatul Național de Seniori, unde au cucerit șapte medalii, dintre care trei de aur prin Denis Mihai la 55 kg, Igor Botez la 72 kg și Vasile Cojoc la 82 kg.

Alte două medalii au fost de argint și au fost revendicate de Alexandru Solomon la 67 kg și Gheorghe Cojocari la 72 kg, în timp ce Claudiu Pal la 63 kg și Daniel Bezman la 87 kg au obținut bronzul. Aproape de un bronz a fost și „veteranul” de 45 de ani Sorin Tașcă, un luptător atât la propriu, cât și la figurat.

Aceste performanțe au făcut ca SCM Bacău să domine întrecerea pe cluburi, ierarhie în care băcăuanii au acumulat 145 puncte, devansând Rapidul (117 puncte), CSU Timișoara (93 p.), Astra Arad (63 p.), Steaua București (65 p.), Farul Constanța (60p.) sau Dinamo București (50p.).

Succes total și în întrecerea pe echipe, unde, după un 8-2 cu Rapid București și un 8-2 cu CSU Timișoara, SCM-ul pregătit de Ion Șarban, Ion Butucaru, Cătălin Matache și Sorin Tașcă a urcat din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Cu un total de 45 de medalii (dintre care 25 de aur, locul 1 având, astfel, o pondere de peste 50 la sută), în întrecerile naționale și internaționale pe 2021, luptele greco-romae băcăuane își confirmă, o dată în plus, clasa.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE