În 2020, titlurile de campioni naționali la lupte pentru juniori se dau la Sala Sporturilor din Bacău. Federația Română de Lupte a decis ca Bacăul să găzduiască în acest weekend atât finala Campionatului Național Individual, cât și finala Campionatului Național pe Echipe, masculin și feminin.

„Este o onoare, dar și o recunoaștere a meritelor pe care luptele băcăuane le are atât la nivel de rezultate, cât și la nivel organizatoric”, a declarat directorul SCM Bacău, Ion Șarban. De altfel, cel mai galonat club polisportiv al județului este, alături de DJST, partenerul FRL în organizarea primei competiții de sală de după declanșarea pandemiei de COVID-19. Peste 250 de juniori si junioare se vor lupta sâmbătă și duminică pentru un loc pe podiumul Naționalelor.

Ziua de vineri este rezervată înscrierilor (toți participanții sunt obligați să prezinte un test COVID 19- metoda RC-PCR care să rezulte negativ), controlului medical, cântarului oficial și, evident, tragerii la sorți. Sâmbătă, 17 octombrie vor avea loc Naționalele Individuale, care vor începe cu tururile eliminatorii programate în intervalul orar 9.00-14.00. Între orele 16.00 și 18.00 se dispută semifinalele, ce vor fi urmate de recalificări și finale. Seara se va încheia cu ceremonia de premiere.

Duminică va veni rândul competiției pe echipe ce se va derula între orele 9.00 și 14.00 și va fi urmată de festivitatea de premiere a laureaților. Având în vedere că accesul publicului este interzis în condițiile reglementărilor medicale impuse de pandemie, gazdele de la SCM Bacău au decis să vină în întâmpinarea pasionaților de lupte prin transmiterea live a meciurilor de la această ediție a Naționalelor.

Acestea pot fi vizionate atât pe pagina de facebook a clubului, cât și pe cea a Federației. Ținând cont de tradiție, dar și de faptul că beneficiază de…terenul propriu, luptătorii băcăuani sunt creditați cu șanse însemnate la aur la cel puțin cinci categorii de greutate. „Sperăm să facem o figură frumoasă și să demonstrăm, o dată în plus, calitatea sportivilor noștri”, a punctat antrenorul băcăuan Cătălin Matache, care este și coordonatorul lotului național de juniori. În încheiere, să notăm că, deși își anuntase prezența la această ediție a Naționalelor, președintele Federației Române de Lupte, Razvan Pârcălabu nu va putea fi prezent la Bacău deoarece a fost confirmat pozitiv cu noul Coronavirus la testarea efectuată la mijlocul saptămânii.PUBLICITATE