Cu șase medalii la zece categorii, din care patru de aur, SCM și-a păstrat, la Târgu-Mureș, titlul pe echipe la greco-romane câștigat anul trecut, în propriul fief. La feminin, sceptrul este deținut de CSM Onești, cu trei titluri la individual și cu un loc 1 pe echipe

Bacăul luptă. Luptă și câștigă. Din nou. Și o face atât la masculin, cât și la feminin. Superioritatea luptelor băcăuane a fost reconfirmată, de data aceasta la nivel de juniori, cu ocazia Campionatului Național Individual și pe Echipe derulat recent, la Târgu-Mureș. În Ardeal, SCM Bacău, la băieți și CSM Bacău, la fete, au câștigat întrecerile pe echipe, creând, astfel, un adevărat monopol. Pe rând, acum. La masculin, SCM Bacău avea de apărat titlul național pe echipe la greco-romane cucerit toamna trecută, pe teren propriu. Și l-a apărat. Cu 190 de puncte, gruparea băcăuană, compusă din Denis Mihai (55 kg), Răzvan Manolache (60 kg), Andrei Anton (63 kg), Leonard Iurașcu (67 kg), Igor Botez (72 kg), Răzvan Păvălașc (77 kg), Vasile Cojoc (82 kg) și Ali Gean (130 kg) le-a devansat, în ordine, pe Steaua București (160 puncte), Farul Constanța (125 puncte) și LPS Botoșani (111 puncte).

O splendidă performanță, care vine la nici o lună după ce SCM a cucerit locul 1 pe cluburi la Naționalele Individuale de Cadeți de la Năvodari. La întrecerile de juniori derulate la Târgu-Mureș, unde a ocupat locul 2 în ierarhia cluburi, după Steaua (diferența au făcut-o doar patru puncte, 119 la 115), SCM Bacău și-a adjudecat la individual șase medalii la cele zece categorii de greutate. Din cele șase medalii, patru au fost de aur, băcăuanii dominând astfel și clasamentul campionilor, în care Steaua a fost pe locul 2, cu trei titluri naționale, iar Rapid, CSȘ Lugoj și CS Satu Mare dând, fiecare, câte un campion. SCM a luat aurul prin Ali Gean la 130 kg, Igor Botez (72 kg), Denis Mihai (60 kg) și Vasile Cojoc (82 kg), și și-a completat palmaresul prin argintul cucerit de Răzvan Manolache la categoria câștigată de coechipierul său, Denis Mihai și prin bronzul lui Leonard Iurascu la 67 kg. De notat și medalia de bronz obținută de luptătorul CSM Bacău, Ianis Anghel la 67 kg.

„Avem un palmares foarte bun, în creștere constantă. Provocarea este să să efectuăm în procent cât mai mare premierile, având în vedere că, deși bugetele secțiilor pe ramură de sport sunt sensibil mai mari ca în ultimii ani, ca urmare a aplicării CAS-urilor, dar și efectuării unor cheltuieli suplimentare impuse de pandemie, cuantumul rezervat premierilor a fost cel mai afectat. Contăm în continuare pe sprijinul MTS și Consiliului Local Bacău, care în 2021 ne-au susținut sută la sută, iar rezultatele se văd”, a concluzionat directorul Sport Club Municipal Bacău, antrenorul de lupte Ion Șarban.

Dacă SCM Bacău și-a tăiat partea leului la greco-romane, întrecerile de lupte feminine ale junioarelor au fost dominate, atât la individual, cât și pe echipe de CSM Onești. Clubul condus de Ingrid Istrate a câștigat întrecerea pe echipe, unde a depășit Romanul și Botoăaniul. La lupte libere, individual, oneștencele au cucerit patru medalii, dintre care trei a fost de aur. Astfel, Ana Maria Puiu s-a laureat campioană la 57 de kilograme, pe prima treaptă a podiumului urcând atât Georgiana Andrieș, la 68 kg, cât și Izabela Rotaru, la 72 kg. Cvartetul medaliatelor a fost completat de Ana Maria Nechifor, clasată a treia la categoria de greutate 53 kg. Nu au fost singurele reușite pe gruparea de pe Trotuș, care și-a adjudecat și două medalii de bronz la lupte libere, juniori, prin Silviu Neculai, la 61 kg și Cristian Bînțog, la 65 kg.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE