În acest weekend, la Constanța se vor desfășura Campionatele Naționale de Cadeți și cele rezervate sportivilor Under 23 (Tineret) la lupte. Luptătorii băcăuanii atacă aceste ultime două competiții ale anului cu mare încredere, chiar și în condițiile faptului că Irinel Botez (absent la CN de Seniori) vine după o accidentare care pune sub semnul întrebării o evoluție la potențial maxim la Under 23.

Speranțele băcăuane se leagă de Denis Mihai (55 kg), Leonard Iurașcu (60 kg), Igor Botez (71 kg), Ionuț Manolache (80 kg), Adrian Manolache (92 kg) și Vlad Apostol (92 kg) la cadeți și de Claudiu Pal (60 kg), Răzvan Manolache (55 kg), Irinel Botez (67 kg), Daniel Bezman (72 kg) și Alexandru Tașcă (97 kg) la Tineret. Vă reamintim că 2020 a fost un an magic pentru secția de lupte greco-romane a SCM Bacău care s-a laureat, în premieră, campioană națională în clasamentele pe cluburi, dar și în cele pe echipe, atât la juniori, cât și la seniori, un palmares greu de atins.

„Dacă nu ar fi fost indisponibilitățile de lot, am fi putut viza și la Constanța prima poziție în clasamentele pe cluburi, dar, oricum, obiectivele noastre sunt importante, respectiv cucerirea a cât mai multe medalii și titluri de campioni naționali”, a declarat directorul SCM Bacău, antrenorul de lupte Ion Șarban. Pe final, să mai adăugăm că Naționalele de la Constanța vin la puțin timp după ce Federația Română de Lupte a ămplinit vârsta de 90 de ani.PUBLICITATE