Nacela din care se incearca alungarea ciorilor / Foto: O.Pauliuc

Angajatii Directiei de Servicii Publice din cadrul Primariei Bacau au continuat, in ultimele zile, batalia cu ciorile care populeaza din abundenta Parcul Cancicov. Pasaretul este intr-adevar o problema si produce disconfort celor iesiti la relaxare, in numar tot mai mare mai ales ca si vremea imbie la plimbari.

Aripatele au fost reclamate de multe ori autoritatilor, fiindca fac multa galagie, dar mai ales fiindca isi lasa urmele pe hainele trecatorilor, pe banci sau pe alei. Dupa folosirea metodei petardelor, detonate ca la razboi, in speranta ca ciorile se vor speria si isi vor cauta alte locuri de cuibarit, acum s-a trecut la batalia “corp la corp”. Urcati intr-o nacela inalta de circa 15 metri, doi angajati fac turul coroanelor arborilor din parc si dau jos cuiburile.

“Este o activitate dificila, fiindca au cuiburi bine ancorate in copaci. E o incâlceala mare de crengi”, a spus unul dintre muncitori. Lupta se anunta de lunga durata, fiindca ciorile au prins mare drag de parc si pâna acum nu au cedat in fata asalturilor oamenilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

    • Mariane vorbesti aiurea. Ciorile s-au inmultit alarmant, sunt zeci de mii de ciori noaptea daca aprinzi o lanterna acestea roiesc, e invazie ca de lacuste. Aleile din parc sunt plind de gainat de ciori, miroase a gainat ca pe la fermele avicole. Daca te plimbi pe alei risti sa primest gratis din partea acestora si un frumos martizor cufurit pe haine lichid si viu colorat. Plimabarea prin parc a ajuns sa fie o larma de croncanituri. Daca gandim asa ca tine si cu haitele de caini care patruleaza prin Bacau vom trai ca la tara cu toate vietatile.

  1. Acolo unde dau jos cuiburile ..ciorile vor face exact in acelasi loc .am patit-o eu intr-un copac personal din curtea din spatele casei …am dat cuibul jos de 3 ori ..de 3 ori in acelasi loc l- au refacut …singura solutie a fost sa dai o creanga de care se legau cu, cuibul …iar cand au revenit si-au dat seama ca nu mai pot sa construiasca cuibul si au plecat in alta parte ..dar nu in copacul meu.

LĂSAȚI UN MESAJ