17 aprilie 2024
ActualitateLUNI: Începe simularea Bacalaureatului 2021

LUNI: Începe simularea Bacalaureatului 2021

Pe data de 22 martie 2021 se susţine prima probă de simulare a examenului de bacalaureat, proba scrisă la limba şi literatura română. Toate probele vor începe la ora 9.00, moment în care se vor deschide în fiecare clasă plicurile sigilate, în care sunt subiectele. Elevii vor fi prezenţi în sala de clasă nu mai târziu de ore 8.30. Din momentul în care şi ultimul candidat din clasă a primit subiectele, elevii vor avea la dispoziţie 3 ore pentru rezolvarea acestora. Pe tot parcursul simulării examenelor, sălile de examen vor fi dotate cu sisteme de supraveghere audio-video, întocmai cum se vor desfăşura şi examenele din vară. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, fără să fie amestecați cu elevi din alte clase, vor purta mască și se va păstra distanțarea fizică.

Notele nu se trec în catalog, contestațiile nu sunt admise

Lucrările vor fi evaluate şi notate de către doi profesori evaluatori, cadre didactice din unitatea de învățământ în care este și elevul, care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale, fiind selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor. Rezultatele obținute la aceste simulări naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice. Ele sunt analizate la nivelul fiecărei clase. Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la Inspectoratul Școlar un raport pe școală, apoi se va realiza un raport și pe județ care se va trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune.

Calendarul simulării examenului național de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a:

  • 22 martie 2021: Limba şi literatura română – proba E.a)
  • 23 martie 2021: proba obligatorie a profilului – proba E.c)
  • 24 martie 2021: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d)
  • 25 martie 2021: Limba şi literatura maternă – proba E.b).

De săptămâna viitoare, și elevii de clasa a VIII-a vor intra în simularea Evaluării Naționale 2021, după următorul calendar:

  • 29 martie 2021: Limba şi literatura română
  • 30 martie 2021: Matematică
  • 31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă).

Examenul real de Bacalaureat 2021, prima sesiune, se va desfășura la vară, în lunile iunie-iulie. Până pe 4 iunie se vor înscrie candidații, probele orale vor avea loc între 14 și 25 iunie, iar probele scrise vor începe pe 28 iunie și se vor termina pe 1 iulie. Pe 9 iulie se vor afişa rezultate finale. În sesiunea de toamnă, probele scrise încep pe 16 august, iar rezultatele finale se comunică pe 3 septembrie. Evaluarea Națională 2021 va avea loc într-o singură sesiune, între 11 și 25 iunie, cu afișarea rezultatelor finale, după contestații, pe 4 iulie.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri