Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău invită băcăuanii, începând cu data de 26 octombrie 2021, la subunitatea Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, să viziteze o nouă expoziţie! Tema aleasă a fascinat oamenii de-a lungul timpului, – Luna – satelitul natural al Pământului fiind unul dintre cele mai cunoscute şi cercetate corpuri cereşti.

Expoziția temporară „Luna, o călătorie în timp”prezintă un scurt istoric al observării, fotografierii, studierii și explorării Lunii. Luna a fost privită încă din cele mai vechi timpuri, apoi observată prin instrumente astronomice, fotografiată de pe Pământ și din spațiu de către sondele spațiale și fotografiată de pe suprafața ei de către landere și astronauți. Expoziția „Luna, o călătorie în timp”conține pe lângă panourile informative (suportul ştiinţific al expoziţiei) și replica lunetei lui Galileo Galilei (astronomul italian care a studiat Luna în anul 1609).

Vizitatorii vor putea vedea şi o machetă 3D a Lunii ce are locurile de aselenizare evidenţiate.

Important! Prezenţa vizitatorilor la sediul Observatorului Astronomic se va face conform reglementărilor în vigoare pe perioada stării de alertă, dat fiind contextul generat de prezenţa virusului Sars-CoV2.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE